Kjell Ingolf Ropstad utfordrer Dagrun Eriksen på nestledervervet i KrF. Foto: Os, Anette
Dagrun Eriksen fra Kristiansand ble valgt som førstekandidat for Nordland KrF i fjor høst. Nå utfordres hennes posisjon som nestleder i partiet. Foto: Sandberg, Tone

OSLO: Ifølge avisen ligger det an til at valgkomiteen i KrF innstiller Ropstad som ny nestleder. Innstillingen skal foreligge om kort tid, skriver Vårt Land.

Kjell Ingolf Ropstad sitter på Stortinget fra Aust-Agder og ble innvalgt i 2009.

Avisen erfarer at partiets andre nestleder, Olaug Bollestad, sitter trygt.

Dermed utfordrer Ropstad fra Evje Dagrun Eriksen (45) fra Kristiansand, som har hatt nestledervervet i hele 13 år.

Maktkamp

Vårt Land skriver at avisen får opplyst at Eriksen helt fram til nå ikke har villet gi slipp på kandidaturet sitt til nye år i ledertrioen.

Partiets nestleder Dagrun Eriksen tapte kampen om førsteplassen i Vest-Agder til Fredrik Grøvan foran forrige stortingsvalg i 2013. Hun hadde da møtt på Stortinget i til sammen nærmere 14 år. Først som vara for Jon Lilletun fra 1997.

Eriksen har sittet i partiledelsen siden 2004 og sentralstyret siden 2001.

Hun er dermed en av partiledelsens mest erfarne politikere, og har fungert som partileder mens Knut Arild Hareide har hatt pappa-permisjon.

Ble spurt i 2015

Eriksen vurderte høsten 2014 å ikke stille til valg for to nye år i 2015. Hun ombestemte seg imidlertid, og ble gjenvalgt etter en prosess der blant andre Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder var sterkt ønsket i den posisjonen av mange fylkeslag.

Den gangen valgte han imidlertid selv ikke å utfordre sin partikollega fra Vest-Agder.

Vårt Land har ikke lyktes med å få noen kommentar fra Dagrun Eriksen.

Utsatt plass

Vårt Land skriver at når det mobiliseres for å få Ropstad inn i KrF-toppen nå, så handler det også om at han vurderes som et framtidig partilederemne, og at han må sikres plass nå fordi stortingsplassen hans fra Aust-Agder er usikker ved høstens valg. Det kan true plassens hans i toppolitikken. Ropstads stortingsplass er i dag et utjevningsmandat, og kan blant annet bli truet fordi Senterpartiet ligger an til å gjøre et betydelig bedre valg i år, og at dette kan forrykke spillet om utjevningsmandater.