— Jeg har innkalt til et møte med alle gruppelederne og driftsstyret i ettermiddag der temaet er rådmannen, sier ordfører Tore Askildsen.

Møtet ble først omtalt av Lindesnes Avis.

Fædrelandsvennen får bekreftet fra flere kilder at saken har sitt utspring i en telefonsamtale som Sæther fikk fra gruppeleder for Høyre i Mandal bystyre, Sven Seljom, for snart to uker siden.

Samtalen kom i forkant av en medarbeidersamtale som Sæther skulle ha med ordfører, varaordfører og to gruppeledere. Slike samtaler har vært utført to ganger årlig de siste årene med rådmannen sammen med denne gruppa.

Følte seg oppsagt

Slik Fædrelandsvennen forstår, tolket rådmannen samtalen til slutt slik at han ikke lenger har tillit i det hele tatt i det politiske miljøet i Mandal, ikke bare hos gruppelederen som ringte. Han skal, slik Fædrelandsvennen forstår det, nærmest følt seg oppsagt med bakgrunn i samtalen.

Dermed sykemeldte han seg, og har vært det siden. Jurister fra Kommunenes Sentralforbund skal nå være involvert i saken.

Gruppeleder Sven Seljom som skal ha ringt rådmannen sier han ikke vil kommentere saken i det hele tatt.

- Er det riktig at du ringte rådmannen?

— Jeg vil ikke kommentere private samtaler jeg har hatt.

- Er det riktig at det skulle vært en medarbeidersamtale med rådmannen i forrige uke?

— Ja, det er riktig.

Blåst kraftig

Det har blåst kraftig rundt rådmannen som begynte i jobben i 2010. Flere ganger har politikere uttrykt misnøye over hvordan han har håndtert økonomien i kommunen. Men Fædrelandsvennen vet at telefonsamtalen som gruppelederen tok til rådmannen har skapt bestyrtelse i det politiske miljøet, ingen skjønner bakgrunnen for at samtalen ble gjort før medarbeidersamtalen.

Ordfører Tore Askildsen vil ikke si noe om hva saken handler om.

— Jeg vil redegjøre nærmere for saken i etterkant av møtet tirsdag kveld.

Rådmann Knut Sæther har ikke vært tilgjengelig tirsdag formiddag.

Følg FVN Mandal på Facebook