— Jeg er skuffet, men har veldig lyst til å flytte fokus nå. Jeg har brukt altfor lite tid på å stå på kjøkkenet og lage mat i det siste, sier gründer Trine Lohne til Fædrelandsvennen.

Le s også:

Erstatningssaken mot Søgne kommune kom tilsynelatende ikke noe nærmere en løsning i torsdagens kommunestyremøte.

Der avviste ordfører Åse Severinsen (H) å ta opp til behandling et forslag fra Bernt Ludvig Daland (Frp), om å få saken på den politiske dagsorden med tanke på en løsning.

Ville ikke ha ny saksgang

— Jeg anser det ikke som hensiktsmessig å starte en ny saksgang, men oppfordrer partene til en snarlig løsning, sa ordføreren, og ba administrasjonen ta seg ad notam at dette skulle gå så raskt som mulig.

Les mer:

Dermed blir det opp til kommunens forsikringsselskap Protector å føre saken videre. — Vi kan ikke kjøre parallelle løp, da kommer vi virkelig ut å kjøre, presiserte Severinsen.

Det hjelper jo på når Kristiansand kommune bestiller julebord for 500 personer.

Bernt Ludvig Daland fra Frp, som stilte spørsmål om Trine på gården-saken i kommunestyret, fikk ikke ordføreren med seg på å få saken til politisk behandling. Foto: Janne Birgitte Prestvold

På gangen like etterpå karakteriserer styreleder Tor Harald Bue, med mangeårig erfaring fra sørlandske styreverv, håndteringen fra kommunen og forsikringsselskapet slik:— Dette minner om en viss form for utmattelsesteknikk. Til sammenligning er det påfallende hvor raskt det gikk for Gjensidige å utbetale forsikringspengene, sier Bue.

— Protector etterlyser ikke bare mer dokumentasjon, de bestrider også selve det juridiske grunnlaget for kravet. Begge deler er helt feil, hevder han.

Ønsker møte

Tidligere på dagen torsdag sendte Trine på gårdens advokat et brev til kommunen og Protector, hvor de signaliserer ønske om et snarlig møte.

Les mer:

Der åpner de også for en diskusjon om enkelte av beløpene som danner grunnlag for erstatningskravet.

Alle vedleggene som utgjør våre krav er offentlig tilgjengelige og kan gjennomgås av hvem som helst når som helst.

— Betyr det at dere er villig til å redusere kravet overfor kommunen?

— Vi er løsningsorienterte, det har vi signalisert lenge. Det er klart at vi vil være det også i en forhandlingssituasjon, sier Tor Harald Bue.

Vanskelig å finne dato

Da saken ble diskutert i kommunestyresalen, gjorde imidlertid rådmann Kim Høyer Holum det klart at han mente det ikke var grunnlag for noe møte mellom partene.

Rådmann Kim Høyer Holum (i midten) lytter til Bernt Ludvig Dalands interpellasjon. Til høyre ordfører Åse Severinsen. Høyer Holum står fast på at det er kommunens forsikringsselskap som skal håndtere saken. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Protector har fortsatt ikke fått svarene de etterspør, men har mottatt henvendelser om et møte. Skal man møtes, må man ha et grunnlag å diskutere ut i fra, påpekte rådmannen.Han fortalte at det likevel hadde vært kontakt for å få til et slikt møte, og at en foreløpig mulighet var en dato midt i november.

Vi kan ikke kjøre parallelle løp, da kommer vi virkelig ut å kjøre.

— Kan det skje tidligere? Det er tross alt 14 dager til, sa ordføreren, og fikk til svar at det var vanskelig å svare på.

— Hvis ikke man kan diskutere innhold, er grunnlaget ikke tilstede, sa rådmannen igjen, som altså likevel ville finne en dato, uten at han kunne si når.

Støtte fra nabokommunen

Tor Harald Bue sier at Protector forlengst har fått alle relevante dokumenter i saken.

— Alle vedleggene som utgjør våre krav er offentlig tilgjengelige og kan gjennomgås av hvem som helst når som helst. Er det ytterligere data de mangler, er de hjertelig velkomne til å få dem, sier han.

Bue sier de er opptatt av å unngå at saken havner i rettssalen.

— Da vil det gå vinter og vår, og store ressurser. Det er ikke heldig for en bedrift i en oppstartsfase, sier han.

Trine Lohne sier hun jobber hardt for å beholde gnisten:

— Det hjelper jo på når Kristiansand kommune bestiller julebord for 500 personer, det må jeg si.