Det skriver Dagbladet tirsdag.

— Den nye rapporten er et utelukkelsesbevis for Kristiansen. Han hører ikke hjemme i fengsel, sier advokat Arvid Sjødin til avisen.

I 2002 ble Viggo Kristiansen dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap i den mye omtalte Baneheia-saken. Han har hele tiden nektet straffskyld og hevder han var hjemme under drapene.

Seks ganger har Gjenopptakelseskommisjonen avvist 37-åringens begjæring om ny behandling av straffesaken. Nå mener hans advokat at det er kommet nye opplysninger om det såkalte mobilbeviset.

To tidligere undersøkelser

Viggo Kristiansens mobiltelefon var i bruk i tidsrommet da drapene på venninnene Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) skjedde. Men under straffesaken ble det lagt fram en Telenor-rapport som viste at mobiltelefon ikke var koblet opp mot basestasjonene som dekket åstedet.

Men da saken skulle opp i lagmannsretten ble det lagt fram en rapport nummer to fra selskapet Teleplan. Retten la til grunn at denne åpnet for at basestasjonen der Kristiansen mobil hadde slått inn også kunne ha dekket åstedet.

Ifølge Dagbladet har tidligere Telenor-sivilingeniør Halvard Sivertsen undersøkt mobilbeviset på nytt.

— Min konklusjon er at Telenors rapport står fjellstøtt, sier Sivertsen til avisen.

– Vil bli behandlet

Sjødins begjæring er sendt til Statsadvokaten i Agder, som har sendt denne videre til Agder-politiet.

— Vi har mottatt et skriv fra advokat Sjødin som ber oss vurdere gjenåpning av straffesaken mot Viggo Kristiansen. Dette vil bli behandlet, sier Terje Skaar, fungerende leder felleskriminalenhet, til Fædrelandsvennen.

Det var i stor grad forklaringen til kompisen Jan Helge Andersen (35) som førte til at Kristiansen ble dømt. Konfrontert med DNA-bevis, valgte han å legge alle kortene på bordet. Han trakk samtidig kompisen inn i saken som pådriver og hovedmann.