— Vi får helt ulike beskjeder, sier kommunikasjonssjef Signy Svendsen i Unio som denne uken forsøkte å booke hotellrom for neste års arrangement.

Unio er landets nest største hovedorganisasjon med 320.000 medlemmer fordelt på 12 forbund, og ønsket å være tidlig ute med hotellbestillingen for å sikre seg plass i Arendal til egne deltakere og foredragsholdere.

Arendalsuka er også populær blant folk som ønsker å høre på debatter. Blant annet er det lange køer for å komme inn og høre den tv-sendte partilederdebatten som foregår i Arendal kulturhus. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Vi ville booke 20 rom, sier Svendsen.Det viste seg ikke bare å være vanskelig. Det var umulig, og det var Tyholmen hotell som måtte gjøre dem oppmerksom på at arrangementet slett ikke går av stabelen 5.-11.august.

— Så bestilte vi rom i Lillesand 12-18. august, og der ble vi spurt om vi var helt sikre på at Arendalsuka ikke arrangeres uka før, sier Svendsen.

Forvirringen var komplett.

Presisering

Men på sin egen Facebook-side skriver Arendalsuka den 27.oktober: Presisering av datoer for Arendalsuka 2015: 5. -11. august. Velkommen i 2015!

I kommentarfeltet under blir det den 7. november spurt: «Hei det går rykter om at dato for Arendalsuka 2015 er endret? Finner ikke noe om dette på nettsiden.«

Dette spørsmålet er imidlertid ikke besvart.

Også Agderposten, der redaktør Stein Gauslaa som sitter i programkomiteen jobber, skrev senest 12. november at «turistkontoret er på jakt etter folk som kan tenke seg å leie ut under Arendalsuka 5.-11.august«

Når Fædrelandsvennen spør lederen av programkomiteen, fylkesmann Øystein Djupedal, hva som er riktig henviser han på sms til ordfører og rådsleder Einar Halvorsen eller rådmann Harald Danielsen.

Dato bestemt

— Det har versert ulike datoer, men nå er det bestemt at det blir 12.-18. august, opplyser Einar Halvorsen til Fædrelandsvennen.

— Når ble det bestemt, og hvorfor står det på hjemmesiden deres at det riktige er 5.-11.?

— Det har versert litt forskjellige datoer, og vi har vært i dialog både med partiene og andre aktører, ikke minst NRK og TV2, for å finne den mest egnede uka. Men nå er det bestemt at det blir 12.-18. august. Det sendte vi brev om til partiene forrige fredag, sier Halvorsen.

- Bør dere ikke endre opplysningene på hjemmesiden?

— Jo, så absolutt. Det skal jeg gi beskjed om.

Vil ikke endre

Når Fædrelandsvennen ringer enhetsleder Anne Cathrine Haugland i Arendal kommune som har ansvar for Arendalsukas hjemmeside, har hun nettopp fått telefon fra Halvorsen. Men hun vil likevel ikke endre datoen enda:

— Det er mange aktører inne i bildet, og vi ønsker nå å være koordinerte. Jeg vil ikke legge ut informasjon før det blir gitt klarsignal, sier Anne Cathrine Haugland til Fædrelandsvennen.

- Hvem er det som skal gi klarsignal?

— Det er blant annet rådsleder Einar Halvorsen og Elisabeth Aarsæther i programkomiteen.

- Dette kan være veldig forvirrende for deltakere som ønsker å sikre seg hotellrom?

— Ja, jeg er klar over det.

Signy Svendsen i Unio synes situasjonen er irriterende:

— Det er vi i organisasjonene som skal skape liv og røre i Arendal under arrangementet, og da vil vi gjerne sikre oss hotellrom i byen, sier hun.