— Vi har avsluttet søket for dagen uten å ha funnet ham, opplyser operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt.

Bistand fra Heimevernet

Politiet har planen klar for videre søk tirsdag.

— Da får vi bistand av 60 personer fra Heimevernet, og kommer til å søke i et nytt område ved Sørlandsparken. På bakgrunn av etterretning vi har, vil søket skje i skogen ved Bay Auto og utover, sier Audun Eide.

Natt til mandag søkte letemannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors.

Da mørket kom mandag ettermiddag ble søket avsluttet. Det blir ikke søkt videre mandag kveld eller natt til tirsdag.

— Vi søker ikke videre i kveld og i natt fordi det er lite effektivt og fordi det innebærer en viss risiko for letemannskapene i dette terrenget, sier redningsleder Eric Willassen ved hovedredningssentralen på Sola.

— Er det stor forskjell på terrenget det skal søkes i nå, i forhold til terrenget det ble søkt i natt til mandag?

— Ja, terrenget det ble søkt i natt til mandag var lett tilgjengelig og mer åpent enn det området det skal søkes i tirsdag. Vi reduserer ikke søket så lenge det er håp om å finne ham i livet. Men vi reduserer søket nattestid når det ikke vil være effektivt og det samtidig innebærer risiko for letemannskapene, sier Willassen.

Savnet siden lørdag

Leteaksjonen i Kristiansand etter Sigurd Kallhovd har pågått siden lørdag kveld, etter en bekymringsmelding fra den savnede mannens familie.

Natt til mandag lette mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors mellom Lauvåsen og Sørlandsparken etter to uavhengige tips om at mannen skal være observert der. Tipsene gikk ut på at han var sett gående mot rundkjøringen ved Sørlandsparken to ganger lørdag, klokken 13.30 og 14.00. Søndag kveld gjorde hunder en markering som kan stamme fra savnede i det aktuelle området.

Etter at dagslyset kom mandag, gikk nye mannskaper fra blant andre Sivilforsvaret gang med å finkjemme det tildels ulendte terrenget. Luftambulansen ble også satt inn over turområde sør for Sørlandsparken, ved Drangsvann og Rokshei. Også hundeekvipasjer fra Norske redningshunder deltok i søket.

Til sammen 40 personer deltok i letingen mandag.

Søndag ble det søkt ved Lauvåsen, Hamresanden, langs vannet mot Varoddbrua og i områder mot Kjevik. Mannskaper gikk også over stier, veier og andre steder hvor det vanligvis ferdes gående.

Ber om tips

I samråd med familien har politiet etterlyst savnede med navn og bilde. Sigurd Kallhovd er født i 1940, bosatt i Vigvollåsen på Hånes. Han er omtrent 170 cm høy, grovbygd og har grått, kortklippet hår.Politiet har fått opplyst av familien om at vedkommende er dement. Politiet har derfor en teori om at han kanskje kan ha gått seg bort.