OSLO: — Det første jeg tenkte på var 22. juli, sier Mari Narvestad Svestad (18).

Sammen med åtte andre avgangselever fra media- og kommunikasjonslinjen ved Tangen videregående skole var hun onsdag formiddag på vei til Stortingets spørretime. Da ringte gruppens lærer og fortalte at skoleopplegget var avlyst på grunn av en bombetrussel.

— Vi ble ganske sjokka først. Det er sjelden sånt skjer i Oslo, og med dramaet rundt 22. juli i tankene, skjønner jeg veldig godt at denne trusselen blir tatt på alvor, sier Svestad.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

MYE POLITI: Liv Rønholt Nilsen tok dette bildet da hun og medelevene på Tangen gikk forbi Stortinget onsdag formiddag. Foto: Liv Rønholt Nilsen

Mye politi

Da elevene gikk forbi Stortinget, var det store politistyrker til stede.

— Vi fikk ingen beskjeder av dem, men jeg synes det er bra at folk respekterte at man skulle holde avstand og forholde seg som vanlig, sier Svestad.

Løvebakken, nærmest Stortinget, er fortsatt avsperret onsdag formiddag. Stortingsrepresentantene slipper imidlertid inn og spørretimen senere i dag vil gå som planlagt.

Ordknapp statsminister

På Arbeiderpartiets landsstyremøte sier Jens Stoltenberg til NTB at han ikke ønsker å vurdere truslene mot Stortinget.

– Jeg har tillit til politiet, sa en ordknapp statsminister på landsstyremøte i Folkets Hus.

Bevæpnet politi holder fortsatt vakt rundt Stortinget, og store politistyrker jakter fortsatt på mannen som skal ha truet med å sprenge stortingsbygningen.