Palmelørdag møtte Bykle-ordfører Jon Rolf Næssrepresentanter for stiftelsen ved Fjellflys base på Hovden. Han la ikke skjul på hvor fornøyd han er med påskeberedskapen.

— Dette er vi veldigglade for. Luftambulansen trygger sikkerheten i fjellet hvor vi i påsken har 20.000mennesker her, sier Bykle-ordfører Jon Rolf Næss til Fædrelandsvennen.

Starten på påsken ble bedre enn fryktet for påsketuristene på Hovden.

Ønsker permanent base

— På siktønsker vi å få etablert permanent sesongbase for Luftambulansen på Hovden ivinterferieukene og i påsken. Hovden er veldig sentralt. I påsken for to årsiden var også Luftambulansen her. Herfra betjente den 28 skarpe oppdrag overhele Sør-Norge i løpet av de dagene, sier Næss.

Fungerendegeneralsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius, sier tilFædrelandsvennen at ambisjonene er å få tilstedeværelsen fast på Hovden ivinterferie og påske i årene som kommer. Med så mange mennesker som er iområdet i løpet av de ukene, mener han at denne tjenesten bør være der.

- Hovden er sentralt

Lossius sierHovden ligger sentralt plassert geografisk slik at også store områder sør ogvest for Hovden lett kan betjenes. Han understreker at mange brikker skalpå plass, ikke minst det økonomiske. Til sjuende og sist er det HelseforetakSør Øst og helseforetakenes Luftambulansestjeneste ans og deres konklusjon somer avgjørende for om det blir Norsk Luftambulanse på Hovden også i årene somkommer.

Ogsåstabssjef i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Lilly Ann Elvestad, deltok på møtetpå helikopterbasen ved Hartevatn lørdag. Hun berømmer samarbeidet med Byklekommune og er svært godt fornøyd med det Fjellflys base har å tilby avfasiliteter og service.