— Dette var jo litt av en hønseflokk. Dere skal ha tusen takk for at våre tre fikk kost og losji hos dere, sier Jahn Ivar Systad.

Her er hønene da de ble innbrakt på lensmannskontoret i Søgne 23. oktober. Foto: Anne Smith Lorentz

Da familien fra Søgne søndag kveld skulle hente hønene som hadde vært i forvaring hos Ålefjær høneklubb, ble de møtt av en stor hønseflokk. Menneskehønene bar navn som «Kamphane», «Ometung» og «Veldig Mette Marit».

Høna Eggvis (Esben Røiseland) var forsanger for hønekoret som kaklet og sang for dem.

Høner på vift

Det var torsdag 23. oktober at to høner og en hane ble funnet spankulerende utenfor Søgne lensmannskontor. En mann ønsket å gjøre politiet et pek etter at bilen hans dagen før hadde blitt avskiltet.

Hønene og hanen var påført navnene til det lokale politibetjenter. Da ingen visste hvem som eide dem, overlot politiet dem i Ålefjær høneklubbs varetekt.

Leder av forebyggende avsnitt i Agder politidistrikt, Hans Martin Skovly, er en av hanene i høneklubben. Der han går under navnet Snushanen.

Fått nye navn

— Når dere nå får hønene deres og hanen tilbake, så må dere være klar over at vi har gitt dem nye navn. De heter nå Rynning, Kirsten og Ann-Kristin etter to forhenværende og en nåværende politimester, sier Hans Martin Skovly.

Jahn Ivar Systad tar imot de savnede hønene fra de voksne hønene Cochin Eye Joe (Erik Leivestad, Ometung (Nina Sjursen Ruud) og Veldig Mette Marit (Marit Sørensen Røiseland). Bak lurer hønsehauken Martin Ruud. Foto: Kjartan Bjelland

Politimannen synes det er viktig å kunne spøke og ha gøy i hverdagen.Matmor Nina Systad er glad for at de fikk tilbake de stjålne hønene og hanen, som de selv fikk ruget fram i rugemaskin i sommer.

— Vi stusset da tre av sju manglet i den lille hønsegården vår i Vedderheia. Vi så ingen spor etter at rovfugl hadde vært på ferde, og regnet med at noen måtte ha vært inne og tatt dem, sier hun.