— De har i hvert fall gjort en høyhusutredning der borte. Men først og fremst skal vi se hvordan de har forvandlet sentrumsnære områder langs elva. Tung, gammel industri er byttet ut med næring og boliger, opplyser Grete Kvelland Skaara (KrF), leder av byutviklingsstyret og klar motstander av høyhuset på Tangen under den to timer lange debatten i bystyret onsdag kveld.

Tidlig torsdag morgen satte utvalget seg på bussen til Drammen, sammen med sentrale personer fra kommuneadministrasjonen.

En to dagers studietur har startet til det tidligere så utskjelte hovedsetet i Buskerud.

Les også:

Silokaia og Vestre Havn

Gjennom hele 90-tallet arbeidet de med å realisere en visjon fram til byen fylte 200 år i 2011, og nå reiser altså folk på studietur helt fra Sørlandet.

De er nok mer på mellomhøye hus i Drammen.

— De er nok mer på mellomhøye hus i Drammen, forteller plan- og bygningssjef Venke Moe, som kjenner byens etter hvert så fortreffelige sider temmelig godt.

Kristiansand står utvikling av områder som Silokaia og Vestre Havn for døra. Drammen er kjent for byutviklingsprosjekter som Papirbredden, Strømsø og Powerhouse Kjørbo. Papirbredden er i sju etasjer.

— Disse kan ha stor overføringsverdi for oss i Kristiansand. Begge byer har elve- og sjøfront, Drammen er også den byen med flest broer på kortest strekk. Det er jo spennende i forhold til Otra, mener Moe.

Les også:

Likte utsettelsen

Høyhusdebatten, som utviklet seg til en thriller, var også tema på bussen torsdag morgen.

Mens politikerne er uenige, er plan— og bygningssjefen tilfreds med at saken ble utsatt i påvente av høyhusutredningen administrasjonen har startet på.

— I stedet for at det nå ble et knapt flertall for eller imot, vet vi at den dagen det gjøres vedtak, skjer det på et litt bredere grunnlag, påpeker Venke Moe.

Byutviklingsstyret var i fjor på studietur til Barcelona, året før til Stockholm.

Les også: