Klar til avgang. Britt Ljosland har fått trombonen festet. Nå er det klart for avgang Åseral. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: — Det er jo moro, sier den ivrige korpsmusikanten som hele Åseral kan takke for at bygda fremdeles får korpsmusikk på nasjonaldagen.

Hun burde stille i Rally Sørland klasse buss. Det er dårlig tid oppover til Åseral.

Tidlig i gang

Britt er oppe rett over klokka 05. I innleid minibuss fyker hun ned til Vennesla, for hun er trombonespiller i Vennesla musikkorps. Før klokka 07 er det oppstilling ved Bautaen. Deretter er det frokost og barnetog.

Les også:

— Jeg er oppvokst i Tveit og var med i korps der. Siden det bare er rester igjen av korps i Åseral, drar jeg hver mandag de 14 milene til og fra Vennesla for å spille, forteller Britt.

— Og vi er så imponert at vi betaler med å dra med henne opp til Åseral 17. mai, forteller Solveig Robstad.

«Rally Sørland»

Så fort barnetoget er ferdig i Vennesla (cirka 10.30), løper Britt Ljosland og seks, sju messingblåsere til bussen. Der har hun kaffekanner stående klare, samt hjemmebakte kanelsnurr.

— Hun burde stille i Rally Sørland klasse buss. Det er dårlig tid oppover til Åseral, ler Dan Berntsen.

Klar til avgang. Britt Ljosland har fått trombonen festet. Nå er det klart for avgang Åseral. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Buss for tog får ny meningI Åseral er toget forskjøvet en liten time til klokka 12.30 for at gjengen fra Vennesla skal rekke opp. Britt Ljosland gir begrepet buss for tog ny mening.

— Med ett toget i Åseral er ferdig, er det ned igjen til Vennesla, forteller Britt.

Og nå er det enda dårligere tid. Britt må holde god fart for å rekke folketoget i Vennesla.

— Vi har gjort dette fire, fem år nå. Kjempegøy, sier Britt Ljosland.

Hun må være en av nasjonaldagens aller ivrigste korpsmusikanter.