_55Y7624.JPG
_55Y7584.JPG
_55Y7569.JPG

Det ble klart onsdag formiddag.

Etter forslag fra varaordfører Jan Erik Tønnesland (Ap) ble rådmannens vedtak om at "kommunene Songdalen, Søgne og Kristiansand slår seg sammen til en kommune" noe moderert, og innstillingen til kommunestyret formulert slik:

Kommunestyret godkjenner at kommunene Songdalen, Søgne og Kristiansand har til hensikt å slå seg sammen til en kommune. Dersom den politiske prosessen ikke fører fram, står en etter 31. august igjen med K1".

Arild Birkenes (Frp) fremmet forslag om å la saken gå videre direkte til kommunestyret uten innstilling, men dette falt med åtte mot én stemme.

Deretter sluttet også Birkenes seg til de øvrige åttes enighet om å gå videre med prosessen.

Nå blir det opp til kommunestyret å fatte en avgjørelse 22. juni, og spørsmålet er langt fra avgjort, for både Sp, Ap, Krf og Frp i Songdalen er splittet i denne saken.

Deretter er meningen at det skal utarbeides en intensjonsavtale i løpet av sommeren, og kommunestyret kan si ja eller nei til endelig sammenslåing 31. august.

Etter at et flertall i folkeavstemningene 6. juni sa nei til K5, og Lillesand og Birkenes trakk seg ut av prosessen, var det et enstemmig formannskap i Songdalen som forrige onsdag åpnet for samtaler med både Søgne og Kristiansand.

— Jeg har ikke sette noen argumenter for at vi kommer til å få bedre økonomi framover, sa ordfører Johnny Greibesland, da han ved begynnelsen av møtet klargjorde at han ønsker å gå videre med sammenslåingsprosessen til tross for at hans eget partigruppe er delt.

Også Frp er delt, og Arild Birkenes understreket at det er med tungt hjerte han nå går på tvers av flertallet i folkeavstemningen:

— Personlig mener jeg at Songdalen i fremtiden blir for liten til å ha god tjenesteproduksjon, sa han.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer.