UTBRENT: Disse to bilene, en uregistrert Volvo 850 (t.v.) og en rød mandalsregisrert Mazda sto igjen helt utbrent etter at brannvesenet fikk slukket dem rundt midnatt natt til tirsdag. Foto: Ronny Blix

MANDAL: — Det er ingen indikasjon på at det er noen sammenheng mellom denne Mazdaen og bildrapet på Klepp i Rogaland, sier politioverbetjent i Mandal Nils Olaf Holbek til fvn.no.

Avhøret med eieren av den utbrente Mazdaen ble gjennomført tirsdag, og ettersom eieren av den utbrente Volvoen ennå ikke er kalt inn til avhør, er Holbek sparsom med opplysningene.

— Bortsett fra tilnærmet lik farge på bilen, er det ingen indikasjon på at det skal være en kobling mellom den røde Mazdaen og påkjørselen i Rogaland sist uke. Vi behandler denne saken som en brannsak, og en merkelig en sådan. Jeg håper vi får kalt inn eieren av den blå Volvoen inn til avhør i kveld, sier Holbek.

Ingen konkrete spor

Da Fædrelandsvennen snakket med hans kollega Bjart Gabrielsen tidlligere tirsdag uttalte politistasjonssjef Gabrielsen:

— Den ene av de to bilene som brant er rød, og da er det naturlig å sjekke det opp mot påkjørselen på Klepp i Rogaland, siden den saken ikke er løst ennå. Det var VG som først koblet de to sakene.

DØDE: Olav Hovda (12) døde sist helg etter å ha blitt påkjørt av en bil med hittil ukjent gjenringsmann for politiet. Foto: Privat

Gabrielsen understreker at det så langt ikke er noen konkrete spor som peker mot påkjørselen på Klepp. — Dette er ren rutine og ingen dramatikk. Vi har ingen indikasjoner på noen sammenheng nå, men vi sjekker det ut, sier Gabrielsen.

Teknikere på stedet

KJAPT PÅ PLASS: Disse fire brannmennene var på plass ved papirfabrikken på Malmø i Mandal rundt ti minutter etter varslingen natt til tirsdag. Foto: Ronny Blix

Teknikere fra politiet er nå i gang med å undersøke brannstedet. Brannvesenet fikk slukket de to bilene uten dramatikk. Bilene tok fyr like ved en propantank.— Den røde bilen har noen skader. Teknikerne vil ganske raskt kunne fastslå hvorvidt skaden er gammel eller ny. Når teknikerne har gjort sine undersøkelser, ser vi hva vi gjør. Vi snakker med Rogaland hvis det er behov for det, sier Gabrielsen.

Politiet kjenner identiteten til mannen som eier bilen.

— Han er fra Mandal. Jeg kjenner ikke til alderen, eller hvorvidt han er kjent for oss fra før. Etterforskerne forsøker nå å finne mannen for å hente ham inn til avhør. Så får vi se hva han har å bidra med i forhold til hvorfor denne bilbrannen oppsto. Først når vi har snakket med bilføreren, vet vi om det er en link, sier Gabrielsen.

Klepp vil ta kontakt

LYS LUE: Brannmennene måtte fysisk splitte de to bilene for å komme til med slukkingen. Foto: Ronny Blix

Det var kl. 23.24 natt til tirsdag at politiet fikk melding om at to biler plassert kloss inntil hverandre i Skytterveien, på baksiden av papirfabrikken på Malmø, sto i full fyr. Politiet i Klepp anser bilbrannen som svært interessant.— Vi har ikke fått undersøkt bilbrannen i Mandal, men det kommer vi til å gjøre. Dette er ting som kan være interessant for etterforskningen i saken, sier lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad.

Klokken 11.00 tirsdag formiddag hadde han enda ikke vært i kontakt med politiet i Mandal.

— Men vi kommer til å opprette kontakt med Mandal, og så får vi se om vi har noe mer å komme med etter hvert. Foreløpig er det ikke noe annet å si enn at dette er av interesse for oss, forklarer Kyllingstad.

Bilen registrert i Mandal

Den ene bilen var en uregistrert Volvo 850, mens den andre var en Mazda registrert i Mandal. Ifølge Gabrielsen var politi og brannvesen raskt på plass, men bilene var helt utbrent etter slukkingen.

(Les mer under bildet)

UTBRENT: Disse to bilene, en uregistrert Volvo 850 (t.v.) og en rød mandalsregisrert Mazda sto igjen helt utbrent etter at brannvesenet fikk slukket dem rundt midnatt natt til tirsdag. Foto: Ronny Blix

— Brannårsaken er ikke kjent, men vi har teknikere på plass for å undersøke. En hypotese er at brannen er påsatt, og det er helt klart merkelig at bilene sto plassert så tett på hverandre, understreker Gabrielsen.

Han har vært politistasjonssjef siden 1998, og beskriver bilbrannen som meget uvanlig i Mandal.

— Jeg kan ikke huske at det har skjedd her før. Det var nylig en brann i Marnardal med tre biler involvert, og her er det påvist at brannen var påtent, uten at man har funnet ut hvem som har gjort det, sier Gabrielsen.

Uvanlig brann

Befalsvakt i Brannvesenet Sør, Tor Oddvar Torkildsen, sier at bilbrannen var uvanlig, men i seg selv ikke dramatisk.

— Vi hadde fire brannfolk på plass rundt ti minutter etter at vi ble varslet. Bilene sto så tett på hverandre at de måtte splittes for at slukkingen kunne bli gjennomført.