I vinter ga miljømyndighetene selskapet Norterminal Floating Storage AS avslag på sin forespørsel om å drive oljeomlasting i Finnmark på vinterstid.

«Omlastingsoperasjonen representerer et meget stort potensial for akutt forurensing, og skal skje i et svært miljøsårbart område», heter det i deler av avslaget.

Tross advarslene ga Sundtoft mandag denne uka selskapet Norterminal tillatelse til å drive med oljeomlasting av olje fra skip til skip i Korsfjorden. Det melder Dagbladet på sine nettsider.

Ifølge Dagbladet har Stolt-Nielsen Ltd har nylig investert i et eierskap i Norterminal. Investeringen ville stått i fare om ikke Høyre-statsråden hadde grepet inn. Rederiet har gjennom sitt norske datterselskap gitt én million kroner i valgkampstøtte til regjeringspartiene.

— Jeg mener departementet med dette har funnet en god balanse mellom miljøhensyn og forutsetningen om at Norterminals omlastingsaktivitet skal kunne drives som en helårig virksomhet. Jeg vil understreke at det fortsatt vil gjelde strenge miljøvilkår for virksomheten, uttaler Sundtoft i enpressemelding til Dagbladet.