— Jeg synes det er kjempetrist at dialogen med Ida og Lukas er så dårlig. Og det må begge parter ta på sin del av kappen, understreker Nilsen.

Fredag avsluttet Ida Marcussen et nytt skuffende mesterskap i sjukamp. 5965 poeng ga 18. plass blant de 20 som fullførte, og var et hav bak målsettingen om å slette sin egen norgesrekord på 6226 poeng.

Samtidig var det tredje mesterskap på rad hvor hun har prestert under 6000 poeng.

- Vi kommer ikke utenom Ida

Marcussen har i mange år valgt å stå utenfor landslaget ettersom hun ikke får den friheten hun ønsker i forbundet, og ettersom hun forlanger å få beholde Udelhoven – en trener som blir sett på som meget kontroversiell i NFIF.

Nå ønsker Nilsen å sette seg ned med duoen for å se hvordan de kan bedre dialogen.

— Vi kommer ikke utenom Ida. Hun kvalifiserer seg for hvert eneste mesterskap, og det hadde vært morsomt om hun kunne ta neste steg, ikke bare for hennes del, men også for norsk friidretts del, sier Nilsen.

— Hva skal til for at hun tar neste steg. Må hun bytte trener?

— Ikke nødvendigvis. Men kanskje de bør være åpne for impulser. Skriv at jeg ønsker, og det tror jeg hele norsk friidrett gjør, at hun skal lykkes, uansett hvem hun trener sammen med. Men da må vi også snakke sammen om hvordan vi kan bidra til at hun tar neste steg, understreker Nilsen.

- Ida viktig utøver for oss

— Men kan dere godta Udelhoven som trener?

— Det er slike ting vi må diskutere. Kanskje forbundet kan komme inn som part. Det er dette vi må se på. Det er alltid viktig å snakke, og det har vi gjort for lite. Men Ida er en viktig utøver for oss, svarer sportssjefen.

Samtidig som han er skuffet over at Marcussen leverte en ny sjukamp under 6000 poeng, er han også imponert over at hun i en så skadeutsatt idrett som friidrett har deltatt i ni mesterskap på rad.

— Det er fantastisk, rett og slett imponerende. Hun holder seg på et høyt internasjonalt nivå, og er blant dem som hyppigst deltar i internasjonale mesterskap. Men jeg skulle gjerne sett at hun kunne ta neste steg og blande seg inn blant de åtte beste, sier Nilsen.