— Det er fantastisk. Vi har over en meter med snø, og det ser ut som et julekort i hele området, jubler daglig leder Sture Pilegård ved Hovden Alpinsenter.

Etter en forsiktig delvis åpning forrige helg, har nå slalåmbakkene åpnet for fullt. Stolheisen og alle trekkene på Hovden-siden har åpent helt til toppen, og alle de tilhørende bakkene er nypreppet. På Breive-siden har de ikke hatt tid til å preparere ennå.

Les også:

Fare for snøskred

— Det er puddersnø over alt. Dermed er det flotte forhold i bakkene. Samtidig er det fare for snøskred utenfor løypene når vi har fått så ekstreme snømengdler som nå. Vi advarer alle mot det, men det er ikke alle som vil høre, sier Pilegård.

De har sperret av utenfor løypene og gitt informasjon til kundene. Likevel er det en del som tar sjansen på å bevege seg utenfor.— Vi kan ikke holde alle i hånden heller. Det bekymrer oss litt at ikke alle hører, legger Pilegård til.

- Krevende forhold

Pilegård får støtte i sine advarsler fra vaktleder Solveig Kosberg ved snøskredvarslingen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

— Setesdal har fått veldig mye nysnø den siste uken. Det er virkelig krevende forhold i området. Skiløperne må være forsiktige i bratt terreng, og er det i tvil så bør de holde seg i oppkjørte løyper, sier Kosberg. Hun legger til at dette vil gjelde hele helgen.

— Det er vind, nysnø og etter hvert stigende temperaturer. Nå må man ta fjellet på alvor, sier Kosberg.

Følg været på våre nettkameraer!

- Julegave

For de som velger å holde seg i de oppkjørte løypene er det imidlertid fine forhold.

— Vi er fornøyde med å kunne gi et komplett tilbud allerede nå. Snøfallet denne uken var en fantastisk julegave, sier Pilegård. For de som foretrekker langrennsski er det kjørt opp løyper ved langrensstadion og lysløypa. I tillegg er det fra lørdag også store muligheter for klassisk og skøyting i Lundane- og Galten-løypen.

Flere steder

Hovden er ikke eneste sted i Agder som har fått snø. På Brokke i Valle er det kjørt opp rundt 30 kilometer med langrennsløyper.

På Høgås i Evje og Hornnes er det kjørt opp 20 kilometer med langrennsløyper. Det er også kjørt langrennsspor på Bortelid og på Ljosland. På Bortelid meldes det om 58 centimeter med snø.

I Sirdal har skisentrene Tjørhomfjellet, Ålsheia og Ådneram åpnet denne helgen. Ifølge Skiinfo er det kjørt opp 24 kilometer med langrensspor her.

På Hillestadheia i Åmli er det også skiføre.