Politiet har mistanke om at kvinnen som kjørte i fjellveggen i Flekkerøytunnelen lørdag kveld, har kjørt i ruspåvirket tilstand.

— Det er tatt en utvidet blodprøve av sjåføren, og førerkortet er beslaglagt. Blodprøven vil avdekke om kvinnen var påvirket, sier Tove Haugland, politiadvokat ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Politiet fikk melding om en trafikkulykke i Flekkerøytunnelen i Kristiansand klokken 23.40 lørdag.

Brannvesenet måtte rykke ut for å skjære ut kvinnen fra bilen, som kolliderte i Flekkerøytunnelen lørdag. Da dette bildet ble tatt, var kvinnen fraktet bort i ambulanse.

— Vi fikk melding om at en bil hadde kjørt i fjellveggen i Flekkerøytunnelen, og at en person var fastklemt, forteller Kjell Iveland, innsatsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til stedet.

Måtte skjæres løs

Ei kvinne satt fastklemt i bilen. Mannskap fra brannvesenet brukte en del tid før de fikk skåret henne løs fra bilvraket.

Nærmere klokken 00.30 ble hun fraktet til Sørlandet sykehus med ambulanse.

To ambulanser og to brannbiler rykket ut til stedet, i tillegg til flere politipatruljer. Foto: Tormod Flem Vegge

— Kvinnen var ved bevissthet hele tiden, sier innsatslederen.

Søndag morgen melder Sørlandet sykehus i Kristiansand at den 59 år gamle kvinnen er moderat skadet.

Det var ingen passasjerer i bilen.

Ingen øyenvitner

Ulykkesbilen, en varebil, fikk store skader på førersiden da den traff fjellveggen.

— Nå må årsaken til ulykken kartlegges. Førstemann på ulykkesstedet så ikke selve kollisjonen, så det er ingen vitner til det som har skjedd, forklarer Iveland.

Kvinnen har trolig kjørt gjennom tunnelen fra Flekkerøy-siden mot Møvig, da bilen kom over i motsatt kjørebane og traff fjellveggen.

Flekkerøytunnelen ble stengt av under redningsaksjonen, og inntil veibanen var ryddet og en redningsbil hadde fraktet bort vraket.

Klokken 01.09 ble tunnelen åpnet for normal trafikk, ifølge Vegtrafikksentralen.