— Vi fraktet begge ulykkesbilene 50 meter bort til Brennåsen senter. I sånne situasjoner er det kjekt å kunne løse opp trafikken umiddelbart, sier utrykningsleder Petter Hellum i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) avdeling Søgne.

LES OGSÅ: To biler kolliderte i kryss ved E 39

Han sier at bilen først og fremst benyttes til å hente bilvrak hos opphuggere og frakte dem rundt til øvelser på stasjoner i KBR.

— Det gjør at vi sparer mye penger. Før har vi brukt et firma til å frakte dem, sier han.

Fraktes ikke langt

Brannsjef Jan Røilid i KBR sier til Fædrelandsvennen at de kjøpte bilen, som tidligere var en av Vikings bergingsbiler, i vinter.

— Vi skal absolutt ikke ta jobben fra bilbergerne. Vi fjerner bare ulykkesbilene fra veien, så tar de resten av jobben. Dermed slipper vi å vente på bilbergerne, som ofte må stå i køen selv, forklarer Røilid.

Han påpeker også at bilen ikke blir standard utrykningskjøretøy ved ulykker, men kan benyttes ved behov.

250.000 kroner

Johnny Flæte, seksjonsleder for beredskap i KBR, sier brannvesenet beregner å tjene inn de 250.000 kronene de betalte for bilen i løpet av tre år.

— Vi frakter bilvrak rundt på stasjonene ganske ofte, så dette er en trygg investering. I tillegg kommer vi til å benytte den til å frakte store vanntanker rundt på skogbranner, så kan de settes på traktorer og fraktes inn i skogen, sier han.

Bilen er for øvrig en Mercedes Atego 2004-modell.