AGDER: — De dagene det har blåst litt har vi hatt 35 effektive minusgrader her. Vi er lei av det nå, medgir daglig leder ved Hovden skisenter, Sture Christian Pilegård.

Torsdag formiddag melder han om godt over 20 minusgrader på Hovden. Kommende helg er det meldt en god del mildere, med 14 minusgrader lørdag og seks minusgrader søndag kveld.

Til tross for kulden melder Pilegård om ok aktivitet i bakken hittil denne uka, mye takket være turistbesøk fra Danmark, England, Tyskland og New Zealand.

Glad for nysnø

— Selv om det ikke er meldt så mye sol til helga, er jeg optimist med tanke på besøkstallet. Vi ønsker velkommen deilig nysnø, og jeg tror vi kan toppe antallet på 1800 besøkende sist lørdag, sier Pilegård.

Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter gleder seg også til helga.

— Jeg tror vi kan matche de 900 besøkende vi hadde sist helg. Det gjør ingenting at det blir litt mildere og at vi får nysnø. Denne uka har vi bare produsert snø og ikke hatt åpent i bakken, men det har vært kaldt nok for de som har jobbet i bakken, påpeker Bortelid.På Ålsheia skisenter i Sirdal satser bakke- og parksjef Johnny Vik på firesifret besøk i helgen.

Håper på full drift

— Vi har hatt en nedgang i besøkstallet hittil i år sammenlignet med januar i fjor. Men da hadde vi også oppe alle seks trekkene på grunn av mye natursnø. Kommende helg har vi som sist helg oppe fire av seks trekk, men jeg håper at vi kan ha alle seks oppe om en drøy uke, ettersom det er meldt en god del nedbør fremover, sier Vik.

Daglig leder ved Tveit Alpinsenter, Anders Hodne, melder om rundt 200 besøkende sist helg og satser på gjentakelse nå.

— Vi har hatt fin aktivitet i løpet av uka, og vi kan leve med litt gråvær og snø til helga. Så får vi se hva som skjer til uka, hvis det kommer nedbør i form av regn. Slikt vær pleier jo å påvirke entusiasmen til våre besøkende, sier Hodne.