— Jeg vil foreslå et vedtak slik det ble drøftet i møte mellom gruppelederne for Ap, SV, Sp, V, MdG og Krf under siste bystyremøte, sier ordfører Tore Askildsen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Det går ut på at de som alt har fått innvilget kontantstøtte skal få denne fram til sommeren.

Familiene som har den lokale kontantstøtten - som vil si til barn mellom to og fire år - fikk nylig en ubehagelig førjulsmelding fra bystyret. Da vedtok flertallet å fjerne denne fra 1. januar. For tvillingforeldrene Helene Marie Knutsen og Pål Fosso betyr det 8000 kroner mindre i måneden.

— Det er et betydelig beløp som naturligvis påvirker privatøkonomien kraftig. Uten barnehageplasser har vi ikke muligheten til å jobbe, sa Knutsen til Fædrelandsvennen i helga.

Krevde møte

Mandag morgen sendte tre bystyrerepresentanter, Sven Seljom (H), Siril Follerås Engedal (Sp) og Bodil Ruud (uavh), krav om et ekstraordinært bystyre før nyttår. De ville ordne opp i rotet slik at kontantstøtten kan fortsette. Rotet består i at sju av de tolv barna som har kontantstøtte uansett ville fortsette å ha den fram til sommeren.

Årsaken er at i brevene de fikk fra kommunen om at de fikk kontantstøtte i høst ikke hadde med forbeholdet om at bystyret ville ha ordningen også i 2015.

Skjærer gjennom

Nå skjærer imidlertid ordføreren gjennom. Han skriver i et brev til bystyrerepresentantene mandag ettermiddag at han ikke ønsker noe ekstraordinært bystyremøte som i seg selv koster 70.000 kroner å avviklet.

Han skriver at de som har kontantstøtte uansett vil få denne ubetalt etterskuddsvis i februar. Så vil han ta saken opp i et ordinært bystyremøte i februar. Her vil han foreslå at alle som per 31. desember i år har kontantstøtte vil få den videreført til sommeren.

Det er beregnet at dette vil koste 260.000 kroner.