— Dette er veldig moro og gir meg en ekstra motivasjon. Målet i 2015 er spilletid i eliteserien, det skal jeg være ærlig på, sier John Olav Norheim til Fædrelandsvennen.

Flekkerøy-gutten, som var utleid til Fløy i høstsesongen, har skrevet toårskontrakt med klubben. Han har i 2014 vært en del av toppspillergruppen i Start.

Nå skal han bruke den neste måneden til å trene hardt for å være best mulig rustet til hardkjøret som venter i januar.

— Norheim har et potensial til å bli en god midtstopper. Han har duellkraft både offensivt og defensivt, samtidig som han er veldig god med ball. Det han trenger er erfaring og fartstid, sier utviklingssjef i Start, Bård Borgersen.

Eliteserienivå på trening

Norheim har hatt fokus på hurtighet de siste månedene. Det vil han fortsette å ha i egentreningsarbeidet i desember.

— Det er det jeg har mest fokus på, men jeg skal også han en del langkjøring og styrke, sier Norheim, som blir beskrevet som en solid type.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har tidligere i høst skrytt av ungguttens fremganger.

— Han er i nærheten av eliteserienivå nå. Han har tatt store steg og gjør det veldig bra på trening. Han er hard å møte i duellene, han er piggere og han forflytter seg raskere, sa Mjelde til Fædrelandsvennen i slutten av september.

Venter på Salvesen

Norheim er den andre av tre unggutter i klubben som takker ja til en a-lagskontrakt med klubben.

I går ble det kjent at midtbanespiller Mathias Rasmussen (17) fra Lyngdal er klar for a-stallen til Start. Han har skrevet treårskontrakt med klubben.

Lars-Jørgen Salvesen (18) er sistemann i trekløveret. Spissen, som scoret mot Sandnes Ulf i nest siste serierunde og startet årets siste kamp mot Vålerenga, er ennå ikke enig med klubben om kontrakt og en plass i a-stallen.

Også høyreving Joachim Eriksen, som denne sesongen har vært utlånt til Vindbjart, er en kandidat til en plass i a-stallen til Start.

Start har mistet Terje Reinertsen, Amin Nouri, Alexander Lind og Glenn Andersen etter sesongen. I tillegg har klubben gitt beskjed om at Alejandro Castro og Fernando Paniagua kan finne seg andre steder å spille fotball.

Start har også tilbudt kontrakt til mandalitt Eirik Wichne. 17-åringen er forespeilet en plass i toppspillergruppen i klubben.