— De sier jeg kan få åtte års fengsel. Jeg klarer ikke det, sier kvinnen i et intervju som hennes norske hjelper Maren Kateraas har gjort med henne.

Intervjuet er publisert på NRK Sørlandets nettsider.

Kateraas har i hele vår og fram til juni da hun reiste til Norge hjulpet kvinnen med medisiner og mat i fengslet i Quito, hovedstaden i Ecuador.

I intervjuet forteller sørlandskvinnen om svært vanskelige forhold i fengslet. Her deler hun celle med tre andre. — Jeg er totalt alene her. Om du har venner, kan du likevel ikke stole på noen, sier hun til Kateraas.

Hun sier at hun ikke tør oppholde seg i fengselsgården i frykt for å bli utsatt for noe. Hun har opplevd å bli ranet for penger og ei veske.

Ble ropt opp

Hun forteller om det som skjedde på flyplassen i februar da hun ble tatt. Da var hun på vei til London med det hun trodde var et salgsdokument for salg av en båt.

— Da de ropte meg opp på flyplassen, trodde jeg at jeg hadde for mye bagasje. Da de stakk en kniv i lokket på kofferten, rant det et hvitt pulver ut. Det var kokain, sier hun.

Hun sier at hun fra Norge sendte 600.000 kroner til vedkommende i Ecuador hun mente hun hadde et forhold til.

Les også:

Ingen dato

Kvinnens norske advokat, Nils Grønås, sier at han fortsatt ikke har fått noen dato for rettssaken, slik han var forespeilet for et par uker siden.

— Jeg har fått rede på at når en dato kommer, vil det være alt fra tre til seks uker til rettssaken faktisk blir avviklet, sier han.

Det er ennå ikke avgjort hvorvidt han skal reise til Quito når rettssaken avvikles.

Grønås sier at situasjonen er den samme for kvinnen i fengslet.

— For hver dag og uke som går, blir det stadig vanskeligere for henne, sier han.

Les også: