Politiet oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig på grunn av glatt vei. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Det er vanskelige kjøreforhold, men vi har mannskaper ute. Folk må bare kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Tove Sunder ved Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen torsdag morgen.

Onsdag kveld fikk to vogntog problemer i Urdalen, mens i natt har en personbil kjørt av veien. Ingen personer kom til skade.

— Vi er ute hele tiden og gjør så godt vi kan for å strø og salte. Det er veldig forskjellig fra sted til sted, så det er ingen plasser som er verre enn andre, sier Sande.

Operasjonsleder Sverre Birkeland sier natten har vært rolig, og at det bortsett fra bilen som har kjørt av veien ved Skolandsvannet i Lyngdal har det vært liten pågang på grunn av de glatte veiene.

- Kom ikke av flekken

To vogntog har fått problemer på glatta. Foto: Tipser

Onsdag kveld sa politiet følgende om de to vogntogene: — Det er veldig glatt på stedet hvor vogntogene fikk problemer, de kom ikke av flekken. Den ene havnet litt utfor veien. Vi regner også med at der glatt andre steder i Birkelandsområdet, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Vi har ikke mottatt flere meldinger, men vi antar at det er glatt på andre innlandsveier nå, sa Kleivane.

— Stedvis glatt på sideveier. Som de siste dagene: KJØR FORSIKTIG!Meteorologisk institutt varslet onsdag kveld om underkjølt regn i Agder.

— Stort sett har nedbørsområdet passert Agder nå, men noe henger igjen. Mange steder ligger nær null grader, og det er typisk at det oppstår vanskelige kjøreforhold når man har slike temperaturer, opplyste vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

Jobber for å bedre forholdene

Veitrafikksentralen har informert sine entreprenører om forholdene.

— Det har kommet regn langs kysten som har fryst på bakken, og det er glatt på sideveiene nå. Vi har vært i kontakt med våre entreprenører i Vest- og Aust-Agder, som nå er ute og har folk i arbeid, sa trafikkoperatør Kristin Våsjø hos Veitrafikksentralen onsdag kveld.