KRISTIANSAND: Den nå domfelte 22 åringen bestilte 3. november drosje for å bli kjørt hjem til Setesdalsveien i Kristiansand. Han hadde imidlertid ikke penger, og forsøkte å tilby drosjesjåføren betaling med blant annet sprit og røyk. Dette avslo sjåføren, og sa at kun kontant betaling var aktuelt.

Domfelte tok da frem en kniv og truet sjåføren med i si at han visste hvem han var, og hvis han fant på noe dumt ville han og bilen gå i lufta. Drosjesjåføren opptattet situasjonen så truende at han etter hvert svarte at 22 åringen skulle slippe å betale. På Strai slapp sjåføren den domfelte av.

Etter denne episoden har taxisjåføren sluttet å kjøre av frykt for lignende hendelser.

Knivstukket

22 åringen ble også dømt for å ha stukket en mann fra Grim med kniv. Mannen leide ut en leilighet hvor 22 åringen dukket opp, og ble bedt om å forsvinne. Da husverten forsøkte å få mannen ut, ble han stukket med kniv, og måtte sy åtte sting i den ene hånda.

I tillegg ble 22 åringen dømt for heleri av en mobiltelefon, oppbevaring av større mengder narkotika og for å ha hatt med seg kniv på offentlig sted to ganger uten det som kalles for «aktverdig formål».

Sjette dom

Dommen i Kristiansand er den sjette for den 22 år gamle mannen de siste fem og et halvt årene. Han er tidligere dømt for legemsbeskadigelse, trusler, narkotikakriminalitet og vinningskriminalitet. Mannen er i tillegg bøtelagt flere ganger. Tidligere dommer har vært straffeskjerpende i vurderingen av straffeutmålingen.

Domfelte er uten fast arbeid, og lever på sosialstøtte.