FLEKKEFJORD: Ni elever får dermed ikke bli russ ved skolen de har gått på de to siste årene, men blir henvist til å ta det siste skoleåret ved blant annet Sirdal videregående.

Rektor Per Birkeland sier at det er de elevene med svakest karakterer som nå må ut av kommunen for å fullføre skolegangen. Fordi Vest-Agder fylkeskommune mottar betaling for elever fra Lundi i Rogaland, sikres disse plass uansett gode eller dårlige karakterer.

— Jeg forstår at elever og foreldre fra Flekkefjord opplever dette som urettferdig, men slike bestemmelser er det ikke opp til skolen å ta, sier Per Birkeland.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med en fortvilet mor i Flekkefjord som forteller at datteren nå må flytte på hybel i nabokommunen, og dermed verken får fullført kjøreopplæringen for bil eller fortsette idrettskarrieren og fritidsaktiviteter i hjemkommunen.

I tillegg til én mindre klasse på tredje året allmennfag må også elever på form- og farge og tømrerlinjen reise til andre skoler for å ta påbyggingsåret.

TORBJØRN WITZØE