For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Alt samlivsfokuset i det siste var dråpen som fikk det til å renne over for meg. Jeg har veid argumentene for og imot å jobbe her. Tidligere har det vært tyngre argumenter for å bli i jobben, men nå har jeg kommet til dette standpunktet, sier Larsen til Fædrelandsvennen.

Svart/hvitt

Larsen, som jobber som tv-lærer ved Mediehøgskolen Gimlekollen, mener Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), som skolens eier, går altfor langt når det gjelder ansattes personlige forhold.

— Jeg har ikke noe galt å si om Meidehøgskolen. Men jeg mener NLM som eier har feil fokus i samlivsspørsmål. Det blir for svart/hvitt for meg. Dessuten er ikke NLM og skolens strenge krav til samliv noen kampsak for meg, understreker Larsen, som går over i frilanstilværelse når han er ferdig ved skolen.

Omstridt verdidokument

Mediehøgskolen har i sommer vært under lupen hos både Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og ulike aviser. Årsaken er at ansatte ved Mediehøgskolen har utarbeidet et verdidokument som styret har godkjent og de ansatte må forplikte seg til å etterleve. I høst skal dette verdidokumentet gi grunnlag for utarbeidelse av nytt ansettelsesreglement.

I tilsettingsreglementet som har vært gjeldende til nå, men som altså skal revideres, heter det blant annet: «Utenomekteskapelig seksuelt samliv og samboerforhold kan ikke aksepteres. Homoseksuelt samliv strider også klart mot Bibelens normer og er uakseptabelt». Heller ikke skilsmisse, samboerskap og abort har vært aksepteres blant Mediehøgskolens ansatte. I Fædrelandsvennen tidligere i sommer har rektor Hans Aage Gravaas stilt seg bak disse reglene.

- Svært beklagelig

Rektor ved Mediehøgskolen Gimlekollen, Hans Aage Gravaas vil ikke uttale seg om Larsens oppsigelse, men bekrefterbruddet med skolen.

— Jeg har ikke som vane å uttale meg om personalsaker. Men det jeg kan si er at det er svært beklagelig det som har skjedd.

— Frykter du flere oppsigelser?

— Det har jeg ingen kommentar til. I dette tilfelle har den ansatte gjort en individuell vurdering av sitt eget ansettelsesforhold, sier Gravaas.

- Kjempetragisk

— En ting er at folk slutter fordi de ønsker seg videre i karrieren. Det er en helt annen sak når ansatte opplever at det ikke er nok takhøyde til å være i en jobb. Dette er kjempetrist, sier tillitsvalgt for skolens lærere Hans Olav Hodøl.

Hodøl legger ikke skjul på at verdidokumentet har skapt mye uro blant de ansatte ved skolen.

Vi er veldig spent på hva som kommer ut av arbeidet med det nye tilsettingsreglementet. Siden vi kom på skolen etter sommerferien har dette vært samtaleemnet, sier Hodøl.

jon.anders.mollen@fedrelandsvennen.no