For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: – Det er helt forferdelig. Dette er vel det vi trenger minst akkurat nå, sier Eidså.

Det var tirsdag ved 07-tiden at rektoren oppdaget at tyver hadde vært på ferde i løpet av natten. Et vindu inn til biblioteket er knust og dørene inn til skolekontorene er brutt opp.

Tyvene har stjålet fem bærbare datamaskiner, en videoprosjektor, en flatskjerm og et nøkkelsett. I tillegg har tyvene gjort stort hærverk på rektors og de andre ansattes kontorer.

– Vi har ennå ikke fått fullstendig oversikt over alt som er stjålet. Grunnen er at politiet ennå ikke har vært her. Derfor har vi ikke startet opprydningsarbeidet ennå, sier Eidså til Fædrelandsvennens nettavis.

Ifølge rektor er det ingenting som tilsier at skolen skulle være dårligere sikret som følge av brannen.

– Alt av dører og vinduer som er skadet i brannen ble spikret og sperret igjen for å holde uvedkommende ute. Ifølge forsikringsselskapet er skolen forsvarlig sikret. Det som var problemet i natt var at alarmen ikke var helt i orden. En feil på linja gjorde at alarmen ikke ble sendt til vekterne. Den stod bare å ulte her på skolen, men det har vi fått fikset nå, forteller Eidså.

Ingen mistenkte

Arnt Jørgen Eidså vil ikke spekulere i om det er tilfeldig at innbruddet kommer like etter skolen ble totalskadet i brann søndag morgen.

– Det vil jeg ikke ha noen formening om. Men jeg kan si at dette var den ekstra dråpen vi ikke hadde trengt akkurat nå, sier Eidså.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.