For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Selv om brannvesenet rykket ut med alt disponibelt mannskap, er hele hovedetasjen i lærerfløyen fullstendig utbrent. Etasjen under er delvis vannskadet. Skolens hovedbygg er røyk— og sotskadet.

De tre ungdommene, som ikke er elever ved skolen, ble anholdt av politiet like ved skolens område. Ingen av dem vedkjenner seg noe i forbindelse med brannen. Etterforskningen fortsetter for fullt.

Mye tyder på at brannen ble påtent under et innbrudd.

— Noen datamaskiner som var plassert nærmest arnestedet for brannen, er borte. Det ser ut til at noen har romstert før det tok til å brenne, sier assisterende rektor Einar Øslebye til Fædrelandsvennen.

Han forteller om store ødeleggelser.

— Viktige papirer, blant annet med karakterer, er ødelagt. Data som vi trenger for dokumentasjon i forbindelse med vurdering av elevene er tapt. Undervisningsmateriell er borte. Data og undervisningsmateriell har brent opp.

Som følge av ødeleggelsene permitteres skolens 310 elever i dag.

— Vi ser ingen annen løsning. Mens elevene får fri, settes ansatte til å rydde og vaske, sier Einar Øslebye, som opplyser at skolens stab teller nær 40 personer.

Rektor Øslebye tror det klarer seg med en dags permisjon for elevene, men den endelig avgjørelsen blir tatt i løpet av dagen. Klasseromsfløyen er ikke brannskadet, men har naturlig nok sot- og røykskader som må vaskes bort.

Lærernes arbeidsplasser og lærerrommet er utbrent. Reparasjon av brannskadene vil ta et halvt års tid, regner Einar Øslebye med, i mellomtiden vil lærerne måtte klare seg med brakker.

De tre politiet pågrep, ble alle oppdaget på ungdomsskolens område. Det gjelder ei jente på 16 år, en gutt på 15 og en gutt på 13. Yngstemann ble tidlig i går hentet av sin mor. De to eldste ble sittende i avhør utover dagen. På grunn av lav alder ble også disse to løslatt fra politiet i går ettermiddag. Ingen av de tre er elever ved skolen.

— Heldigvis, sier rektor Øslebye.

— Vi legger stor vekt på å ha et godt forhold til våre elever, og tilbakemeldingene vi får er at de trives på vår skole. De tre som er mistenkt i saken er helt ukjente for oss.

Operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt sier at de samme ungdommene ble observert da de kastet stein mot en butikk i Lumberveien ved 05.30-tiden. Få minutter etter gikk alarmen ved Fiskå ungdomsskole.

Politiet vet ennå ikke om de pågrepne også står bak to søppelbranner i Vågsbygd natt til i går. Begge ble påtent i en søppelboks i et busskur ved Lumberveien, henholdsvis rundt midnatt og ved 04.45-tiden.

Se reportasje fra TvSør. Bredbånd.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.