KRISTIANSAND: — Vi har loggført nærmere et hundretall meldinger fra lørdag kveld til søndag morgen, forteller David Stamnes, avtroppende operasjonsleder ved Agder politidistrikt, etter ei svært hektisk natt.

Helgen var uten de helt dramatiske hendelsene, men så hektisk og masete hadde natta vært, at han valgte å la påtroppende, Bjarne Bakken, få gleden av å ta gjennomgangen med pressen.

Det mest alvorlige som har skjedd i løpet av natta, er ransforsøk på Statoil-stasjonen på Vesterveien.

— Her kom en kar inn på stasjonen ved 02.30-tiden utstyrt med ei solid jernstang og begynte å delje løs på kassaapparatet, forteller Bakken.

Betjeningen ved stasjonen klarte imidlertid å ta hånd om mannen og holde ham, inntil politiet kom til stedet og fikk anholdt ham.

Ved 03-tiden begynte to personer å slåss ved rutebilstasjonen i Kristiansand. Her har den ene grepet til kniv, og påført den andre dypt kutt i låret. Politiet pågrep gjerningsmannen, mens den skadde ble brakt til sykehus.

I Korshavn-området ramlet en mann ut av båten sin ved 06-tiden søndag morgen. Han klarte ved egen hjelp å varsle AMK, som sendte redningsskøyta av sted for å hjelpe mannen, som ble brakt til legebehandling på grunn av nedkjøling.

Ved 01.30-tiden ble en fotgjenger påkjørt av bil i Brogata i Lillesand. Vedkommende ble ikke påført alvorlige skader, men brakt til sykehus for kontroll. Bilisten valgte å stikke av, og saken er nå under etterforskning.

— Ut over dette vrimler det av hendelser og episoder gjennom hele natta, over hele landsdelen, forteller operasjonsleder Bjarne Bakken.

Den store gjengangeren i politiloggen er klager på støy og høy musikk fra festlige arrangementer gjennom hele natta.

— Klagene begynner å komme inn til oss allerede rundt midnatt, og fortsetter gjennom hele natten. De siste klagene kom ved 07-tiden søndag morgen, fra Lillesand, Tveit, Høllen i Søgne og Nodeland sentrum. Klagene gikk på støy og bråk fra fester gjennom hele natta, forteller Bakken.

Flere ganger i løpet av kvelden og natta klaget beboere i Lillesand over høy musikk fra ei skøyte som lå ved kai. Til slutt valgte politiet å beslaglegge musikkanlegget. Det resulterte i at også eieren ble anholdt, etter å ha protestert heftig overfor politiet.

Foruten det som alt er nevnt, er det i løpet av natta registrert klager på høy musikk fra Kvinesdal, Søgne og Vennesla, fra fem-seks forskjellige boligområder i Kristiansand, fra Grimstad og et par steder i Tvedestrand.

— Noen av disse har vi rykket ut til. Da har det roet seg. Andre tilfeller har vi ikke hatt kapasitet til, forteller Bakken.

Slåssing har det også vært en del av, blant annet i Farsund, og flere tilfeller i Lillesand. I Kristiansand ble «lekeslåssing» mellom to personer, oppfattet som alvorlig. Flere ungdommer var involvert i slåsskamp ved jernbanestasjonen i Kristiansand ved 02-tiden natt til søndag. En ble brakt til legevekt for sjekk, mens to ble innbrakt av politiet. Noe senere var det slåssing i Bryggegata i Mandal. En person ble slått ned under bråk på en restaurant i Kristiansand. Og utenfor en bensinstasjon ble en annen person slått ned.

I Mandal ble ei dame slått ned av en mann, som også har erkjent forholdet. Fra Kvinesdal ringte ei dame og klaget over å ha blitt slått. Hun blødde fra ansiktet.