For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

kristiansand: De fikk mye reise for pengene, de to hundre passasjerene som la ut med danskeferja fra Kristiansand i går morges. Først ved 21-tiden, åtte timer forsinket, kom de i land i Hirtshals.

Da båten skulle inn til Hirtshals ved 13-tiden, var bølgene så høye og vinden så sterk at det viste seg umulig. Også i Frederikshavn var været dårlig. Kapteinen valgte derfor å ligge på været utenfor Hirtshals, i påvente av bedring.

På land i Danmark stod 1600 passasjerer og ventet. De skulle gått om bord ved 14-tiden og ankommet Kristiansand ved 18-tiden. Først omkring midnatt slapp de om bord.

I Kristiansand møtte et hundretalls mennesker opp søndag kveld, til avgangen som skulle ha funnet sted klokken 19.15. — Vi har innlosjert dem på hotell, og så tar vi en ekstratur med dem sørover mandag morgen. Normalt er mandagen liggedag, men vi kjører altså ekstra, sier Yngvar Aas i Color Line.

Natt til i dag skulle en del passasjerer vært med nordover fra Hirtshals. Men dem var det ikke plass til, ettersom de 1600 «ettermiddagspassasjerene» fylte båten.

— De ble innlosjert på hoteller i Hirtshals og kommer nordover mandag ettermiddag, omtrent et halvt døgn forsinket, sier Aas.

Han har ikke oversikt over antall kanselleringen i vinter, men sier at uværet har rammet i helgene når passasjerbelegget er høyt.

Fra i kveld skal Christian IV igjen være i rute.

Og hotellene må basere seg på andre gjester enn fergepassasjerer.

Sent i går kveld fikk Fædrelandsvennen opplyst at Christian IV var ventet til Kristiansand ved 04-tiden i morges.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.