KRISTIANSAND: Lagmannsretten har ikke funnet det tilstrekkelig bevist at den 43 år gamle kvinnen og hennes 48 år gamle tidligere ektemann, hadde flyttet sammen igjen. Dermed slipper de to å sone fengselsstraffene som tingretten dømte dem til, de slipper også å betale tilbake 186.000 kroner som påtalemyndigheten mente kvinnen hadde fått for mye utbetalt.

Begge de to som ble dømt i tingretten anket dommen både fordi det ble stilt spørsmål ved habiliteten til rettens formann og aktor, og på grunn av bevisbedømmelsen i retten.

Lagmannsretten godtok anken når det gjaldt bedømmelsen av bevisene som var lagt fram i saken. Lagmannsretten finner i sin vurdering forståelig at Kristiansand trygdekontor ville undersøke nærmere om de to tidligere ektefellene virkelig bodde fra hverandre eller om de bodde sammen. Det er på det rene at den tidligere ektemannen har vært mye i huset hos sin tidligere kone for å besøke felles barn.

Men han har hele tiden opprettholdt egen adresse og har betalt husleie osv der.

Lagmannsretten finner det ikke tilstrekkelig bevist at de to hadde flyttet sammen igjen uten å melde dette til trygdekontoret. Dermed er det heller ikke grunnlag for å kreve erstatning.

terje.andersen@fedrelandsvennen.no