KRISTIANSAND: Guttene vant med en reportasje om verdens sterkeste menn som ble laget i vår. «Kanalgullet» er en nasjonal lokal-tv-pris, og det konkurreres i åtte ulike klasser.

— Jeg visste ikke at vi var med i konkurransen en gang, sier Start-spiller Fredrik Strømstad. I tre år har han og Per-Kåre Sandbakk jobbet med sportsmagasinet «Sport & Sånt» i TVSør.

— All ære går til Per-Kåre som er produsent. Jeg er bare reporter, sier Fredrik beskjedent. Per-Kåre vil ikke ta all æren alene.

— Fredrik behersker det meste innen sport og tar mye på sparket. Han har et stort potensial, og har dessuten begge bena godt plantet på jorden.

I vinnerreportasjen «Verdens sterkeste menn» målte Fredrik krefter med to sterke russere og nordmannen Svend Karlsen, tidligere kåret til verdens sterkeste mann.

— Jeg sendte inn reportasjen fordi jeg håpet den ville skille seg ut i forhold til en vanlig sportsreportasje, forklarer Per-Kåre.

De to guttene trives godt sammen og akter å fortsette med «Sport & Sånt» framover.

— Å jobbe med TV er absolutt noe som faller i smak. Det er godt å ha noe annet å gjøre ved siden av fotballen, sier Fredrik Strømstad.

«Kanalgullet 2004» ble delt ut av Norsk Forbund for Lokal-TV (NFL) i Tromsø lørdag kveld.

På tilstelningen delte også Statens medieforvaltning ut tre priser. Prisene gikk til programmer som har fått støtte gjennom Statens medieforvaltnings tilskuddsordning. Her fikk TVSør to priser.

De fikk førsteprisen for programmet «10 kampen» som gikk i fjor høst. Prisen var på 40.000 kroner. TVSør fikk også tredjeprisen for program-serien «Endelig helg» som inngikk i «Frokost TV» i fjor høst. Denne prisen hadde en verdi på 10.000 kroner. «10 kampen» ble produsert av Daniel Marinas for TVSør. «Endelig helg» ble produsert av Lynor.