KRISTIANSAND: Ulykken skjedde på Dalane klokka 22.35 i går kveld etter at en politipatrulje jaktet på en Mercedes i høy hastighet nordover på Setesdalsveien fra Kristiansand.

Ifølge vitner kom Mercedesen skjenende i høy hastighet med to politibiler på hjul. Avstanden mellom fluktbilen og den nærmeste politibilen skal bare ha vært to billengder. I den slake kurven ved Bjarne Johannessen bilopphogging fikk fluktbilen sladd og kontrasladd før den traff en sørgående Nissan Primera. I denne bilen satt en 60 år gammel mann og en 59 år gammel kvinne. Både kvinnen og paret hun kolliderte med ble sendt til akuttmottaket på Sørlandet Sykehus Kristiansand. Mannen skal være lettere skadd, mens det har gått verre ut over den kvinnen. Det skal imidlertid ikke være fare for livet.

Mercedesen, som først ble forsøkt stoppet i Kristiansand sentrum, hadde prøvekjennetegn. Tidligere på kvelden hadde den blitt observert med en stjålet biltilhenger på slep, og dette var grunnen til at politiet ønsket å sjekke den nærmere. Men i stedet for å stoppe på signal fra politiet, gav kvinnen gass og forsvant nordover på Setesdalsveien. Meldingen om at hun nektet å stoppe kom inn til politiets operasjonssentral klokka 22.34. Klokka 22.35 ble kollisjonen meldt. Kvinnen er ikke tidligere kjent av politiet.

Ulykken vil rutinemessig bli etterforsket av SEFO.