KRISTIANSAND: Stemningen var til tider svært amper på utsiden av Kick i Dronningensgate rundt midnatt lørdag. Politiet måtte gjentatte ganger roe ned temperaturen mellom Start og Viking-supporterne. Tidligere på kvelden var det slagsmål inne på Kick, og politiet ble raskt tilkalt for å roe ned situasjonen.

Skjellsordene haglet

— Allerede ved 22-tiden fikk vi beskjed om at det var slåsskamper og flere situasjoner hvor det var nære på, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt. Patruljer ble sendt ut og fikk roet situasjonen.

Berusede rogalendinger og like berusede Start-patrioter trakk fram klubbskjerfene og brølte kampsanger i ørene på hverandre. Skjellsordene haglet like raskt, det ble dyttet og knuffet. Så snart politiet hadde dratt sin vei ble det også servert trusler om represalier.

— Vi skal ta rogalendingene, de provoserer oss, uttalte en av Start-patriotene.

Ikke alvorlig

— Det har ikke vært noen alvorlige slåsskamper som har ført til personskader, men vi har fått en del meldinger om antydninger til slåsskamp, sier Neset. Politipatruljene ba flere om å roe seg ned, og ga dem klar beskjed om at de ville havne i arresten dersom de provoserte eller kranglet én gang til i køen utenfor restauranten eller på innsiden.

1500 fra Rogaland

Politiet har ikke noe antall på hvor mange Viking-supportere de mener ankom Kristiansand dagen før tapet på Stadion. Noen antydninger går på at rundt 1500 rogalendinger kom til sørlandsbyen for å lade opp til den store fotballfesten. På flere av byens hoteller var det høy stemning. Ved Hotell Norge fikk Viking-supportere klar beskjed om å roe seg ned.

Kl. 02.07 tok en politipatrulje med seg 30-40 Viking-supportere hjem til hotellet de bodde på.

— Det er en god måte å forhindre mer bråk i byen mellom supporterne, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Klubbene beklager

Supporterklubbene Menigheten og Hordene tar sterk avstand fra bråket mellom klubbene.

— Vold i tilknytning til supporterarrangementer og i forhold til fotball generelt skal ikke forekomme. Vi beklager at enkelte supportere var innblandet i slagsmål. En håndfull supportere har dessverre klart å ødelegge for flere tusen vanlige supportere som ikke ønsker å bli assosiert med slike episoder, sier pressetalsmann Rune Oftedal i Viking Hordene og leder i Menigheden, Børre Fredriksen.