FARSUND: — Foreløpig kjenner vi ikke årsaken, men det som er felles for alle som er blitt syke, er at de har hatt befatning med en kremkake som er blitt laget på et bakeri i byen 30. april. Enten har de spist kremkaken selv, eller så er de blitt smittet videre av noen som har spist den. Høyst sannsynlig er det et virus som har spredd seg på en eller annen måte via kremkaken, sier byveterinær Gjermund Bø ved Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder.Flere av dem som skal ha blitt matforgiftet, skal etter det Fædrelandsvennen kjenner til, ha fått kraftig magesyke.Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder ble kontaktet om saken torsdag 2. mai. Den aktuelle kremkaken, som er laget ved Langemyrs bakeri i Farsund sentrum, ble produsert 30. april.- Det er her kun snakk om en dags produksjon, og ikke kaker som er produsert andre datoer. Derfor er det ikke farlig å spise kaker i Farsund, beroliger Bø, og legger til at man har fjernet det man tror var smittekilden, uten at han vil fortelle hva det var.Næringsmiddeltilsynet inspiserte stedet samme dag de fikk melding om matforgiftningen. Ifølge byveterinæren har man ikke kommet med noen konklusjon.- I tillegg til inspeksjonen er det tatt avføringsprøver av personene som er blitt matforgiftet. Vi håper disse skal gi svar på hva som er skjedd. Prøvene er nå sendt til Oslo for analyse, forklarer Gjermund Bø.Han mener bestemt at viruset stammer fra det aktuelle bakeriet. Bø mener likevel at det kan ha skjedd helt uaktsomt, og at bakeriet ikke kan klandres.- Alle bakerier bør uansett ha gode rutiner for å fange opp slike ting, sier han.Viruset som skal være ute og gå i Farsund, går ifølge Bø over forholdsvis kjapt. - I løpet av to-tre dager vil de fleste ha ristet magesyken av seg. Da faller også smittefaren ganske fort, sier byveterinæren.Butikksjef Asta Nilsen ved bakeriet i Farsund overlater uttalelser i saken til fagfolkene. Hun stiller seg helt uvitende til hva som kan ha skjedd, og ønsker ikke å kommentere saken i avisen.Kommunelege Nils Evanger i Farsund besvarte ikke Fædrelandsvennens henvendelser i går.Ifølge Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder er matforgiftningen i Farsund av et forholdsvis stort omfang i forhold til andre matforgiftninger. Byveterinær Gjermund Bø sier at matforgiftning forekommer rett som det er, men da oftest i langt mindre skalaer. Han husker en liknende forgiftning i Søgne for noen år siden, da i overkant av 100 personer ble matforgiftet etter å ha spist kremkake på et bakeri.tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no