ARENDAL: Menigheten skulle ifølge et testamente fra 1998 blitt tilgodesett med halvparten av arven til en avdød kvinne i menigheten.

Like før hun døde, endret kvinnen testamentet og gav hele summen til en fjern slektning.

Gikk til sak

Guds menighet gikk til sak mot slektningen og anklaget henne for å ha utnyttet den da demente kvinnen til å omgjøre testamentet sitt.

Den samlede verdien av arven skal være på mellom 2,6 og 2,7 millioner kroner, skriver Vårt Land.

Menigheten gikk til sak sammen med Frelsesarmeen, Lærerinnenes Misjonsforening og en annen slektning av avdøde. Disse skulle opprinnelig ha henholdsvis 10, 10 og 15 prosent.

Inngikk forlik

I forliket som ble inngått i en pause i rettsforhandlingene i Aust-Agder tingrett torsdag, avsto kvinnen fra gården og de opprinnelige femten prosentene hun skulle ha. Samtidig gikk hun med på å betale tilbake 215.000 kroner.

– Hun har allerede brukt noe av pengene, så hun vil uansett sitte igjen med en gevinst, sier pastor Arvid Hunemo til vl.no.

Lettet

Pastoren er svært lettet over at rettsforhandlingene er over, og sier til vl.no at det var et stort etisk dilemma å bestemme om menigheten skulle gå til sak eller ikke.

– Det tyngste med denne saken er at vi ikke ble trodd på den motivasjonen vi har. I Agderposten sto det at vi lå i en «bitter arvestrid». Det er absolutt ikke en karakteristikk vi kjenner oss igjen i, sier Hunemo til vl.no.

Pastoren sier han ikke har snakket med så mange i menigheten ennå, men sier at de han har snakket med føler en lettelse over at dette er avsluttet.