FOTBALL FLEKKERØY— Kjell trodde nok vi var gale da vi tok kontakt, og nå som han har blitt bedre kjent med oss, har han nok skjønt at vi er enda galere, humrer Terje Marcussen, sportslig leder i Fløy. Men det er ingen svenskevits han ler av. Pettersson overtok som hovedtrener i IFK Göteborg etter Arne Erlandsen i august, som en midlertidig løsning. I går signerte den 59-årige svensken en toårskontrakt med den lille klubben ute i havgapet. - Om jeg er trener for Fløy eller IFK Göteborg spiller ingen rolle. Det viktigste er at jeg er her og at jeg og klubben passer sammen, sier Pettersson, som blir heltidstrener. Skal opp.

  • Når hørte du om Fløy for første gang?- Da Terje tok kontakt for 14 dager siden...Fløy viser med signeringen at klubben mener alvor med sitt uttalte mål om opprykk til 1. divisjon. Klubben var bare minutter unna å klare det i fjor, mens denne sesongen endte i en skuffende syvendeplass. Nå skal klubben opp i 1. divisjon.- Vi har sagt at vi ønsker å rykke rett opp kommende sesong, men det er et nytt land for Kjell og et nytt materiell. Men i løpet av to sesonger har vi et klart mål om opprykk, sier Marcussen. - Jo fortere vi rykker opp jo bedre, men jeg må se an spillermaterialet først, og deretter avgjøre om det er realistisk å gå direkte fra syvendeplass til opprykk, sier Pettersson.Han har nemlig ikke sett en eneste Fløy-trening ennå, heller ikke har han sett dem i aksjon på video. Likevel føler han seg trygg på at målsettingen i klubben er realistisk. - Så lenge klubben sier de vil opp, stoler jeg på at det også er realistisk, sier arvtageren til Paul Richardsen. - Han har rykket opp med lag tidligere, og vet hva som skal til for å nå målene, sier Per Christian Østeby, formann i Fløy. - Dessuten er han veldig flink med unge spillere. Vi er hundre prosent sikre på at vi har gjort et godt valg, sier Marcussen. Budsjettøkning.

  • Kommer du til å kreve nye spillere, Pettersson?- Jeg kan ikke si noe om det før jeg har sett dem i trening. Den gode nyheten er imidlertid at klubben er forberedt på å hente nye spillere. - I tillegg til at vi ønsker oss unge, sultne spillere fra lokalmiljøet kommer vi også til å hente helt klare forsterkninger, sier Østeby. - En så merittert trener må koste klubben dyrt?- Hadde det ikke vært for at samarbeidspartnerne er med på dette, hadde det ikke vært enkelt. Vi må jo heve utgiftene noe, men inntektene kommer også til å øke, sier Marcussen, som ikke har klart for seg hvor stort budsjettet vil bli. - Men Fløy er en klubb som har penger på bok, og det har vi tenkt å fortsette med, sier Østeby. Tekst: Åge Harald Drangsholtaage.h.drangsholt@fvn.no - 38 11 32 31