LYNGDAL: — Jeg synes dommen er helt på trynet. Denne saken skulle vært løst lenge før, sier Abusland.

Lister tingrett dømte nylig 59-åringen fra Farsund til 120 dagers betinget fengsel for drapstruslene mot Abusland. Han slapp fengsel ettersom det er gått så lang tid siden han kom med truslene.

— Mens jeg får alt opp igjen som jeg var ferdig med, får han formildende dom. Jeg våget ikke engang oppgi adressen min i retten, av frykt for hva 59-åringen kan komme til å finne på. Han har jo vist hva han er kapabel til, sier Abusland til Fædrelandsvennen.

Leste for barna Det er over to år siden 59-åringen ikke fikk det som han ville med banksjef Roger Abusland i SR-bank i Lyngdal.

— Alle kan ikke få alt de ønsker seg i en bank. Sånn er det. De fleste tar jo et nei voksent, men ikke denne mannen, forteller Absuland nøkternt.

Mannen troppet opp i banken og fremsatte klare drapstrusler mot banksjefen. Noen dager etter ringte ham hjem til Abusland.

— Det var virkelig uhyggelig. Jeg satt og leste en barnebok for barna som den gang var fem og syv år. De satt ved siden da jeg tok telefonen.

— Å få drapstrusler mens man leser for ungene, unner jeg ingen, sier Abusland, som sier trusselsaken preget familien i lang tid etterpå.

Rippes opp Og nå rippes altså alt opp igjen to år etter. Det var egentlig greit for Abusland, så lenge det ville bety at den skyldige fikk sin straff.

— Jeg vitnet mot ham - og håpet på en rettferdig dom. Det føles litt som at jeg måtte gjennom alt på nytt - helt fånyttes, sier Abusland.

I tillegg til å være banksjef sitter han i kommunestyret i Lyngdal.

Han representerer Høyre, etter at han tidligere satt for Frp.

Som politiker synes han noe er meget galt med rettssystemet når politi og domstol bruker så lang tid for å få en dom, og at den skyldige nærmest går fri.

59-åringens forsvarer, advokat Helge Abrahamsen, vil ikke kommentere dommen, utover å si at det er vanlig å lempe på straffen når det går for lang tid mellom handling og domfellelse.

Aktor Terje Kaddeberg Skaar ønsker ikke å kommentere denne saken.

Han sier til Fædrelandsvennen at han ikke har lest dommen. Han vil heller ikke svare på hvorfor det tok så lang tid å få saken opp til doms.