Kristiansand: Han la fredag fram strategiplanen for Høgskolen i Agder for Agderrådet. Her kom det fram at HiA ønsker å samle Grimstad og Arendal til en campus.

— Campusene i Arendal og Grimstad sliter begge med rekruttering, så vi har diskutert om det ikke er bedre å samle dem i en. Det ser ut til at styret kommer til å vedta dette, sier HiA-rektor Ernst Håkon Jahr.

— Det er mange grunner til dette, hovedgrunnen er å styrke begge faglig og sosialt. Det vil gjøre den ene campusen mer slagkraftig, sier Jahr.

Dekan på helse- og idrettsfag, Jon Wergeland, ønsker ikke å foregripe begivenhetens gang.

— Jeg ønsker ikke å ta fremtidige diskusjoner nå, sier han på spørsmål om hva han synes om å muligens måtte flytte studiene i Arendal til Grimstad.

— For å klare å holde kvaliteten høy, er det viktig at vi finner en form som tjener HiA og Agderregionen, sier Wergeland.

Dekan på teknologifag, Morten Tveitereid, ønsker ikke å kommentere saken i det hele tatt.

— Problemstillingen er helt uaktuell på det nåværende tidspunkt.

— Det var kun positive kommentarer til å samle campusene, sier Jahr etter at strategiplanen for HiA ble lagt fram i Agderrådet fredag.

Fylkesordfører i Aust-Agder, Oddvar Skaiaa, var skeptisk til en lokaliseringskamp.

— Det er viktig at vi klarer å samle oss på ett sted, hvis ikke er jeg redd begge forsvinner, sier Skaiaa til NRK Sørlandet.

Strategiplanen for HiA skal opp på høgskolens styremøte onsdag 30. mars. Videre skal den ut til høring, og 22. juni blir det endelig vedtak. hilde moi