En bil forsøkte å komme opp bakken hvor ulykkesbilen kjørte ut. Den bare spant, og måtte snu og kjøre ned igjen. Foto: Kjetil Nygaard

Rundt klokken 18 mandag fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor Repstadveien, på vei fra Lunde langs Tronstadvannet i Søgne. Bilføreren varslet selv om ulykken. Mannskaper fra brannvesenet, politi og ambulanse ble kalt ut til stedet.

Utrykningsleder Jarle Danieslen i KBR Søgne sier de var først på plass.

Bilen ble kastet over autovernet og landet på siden før en skrent. Foto: Kjetil Nygaard

— Bilen lå på passasjersiden opp mot et lite tre på utsiden av autovernet. Mannen inne i bilen hang i selen sin på førersiden, sier Danielsen til Fædrelandsvennen.

Sikret bilen

For å hindre at bilen skled ned en bratt skrent på vel ti meter, ble bilen umiddelbart sikret.

— Vi fikk kontakt med han som var i bilen, og sikret bilen med vinsj og stropper. Så gikk vi opp på bilen og fikk løftet føreren ut. Han var i fin form og gikk selv til ambulansen. Men han var nok litt i sjokk, sier Danielsen.

Utrykningslederen sier brannvesenet brukte seks-sju minutter på å sikre bilen.

Svært glatt

Operasjonsleder Miriam Stausland meldte på Twitter at føreren er sjekket av lege på stedet, og at det ikke er påvist personsskader.

Det blir nå opp til politiet å finne årsaken til ulykken, men utfra forholdene mener Jarle Danielsen at det ser ut som om bilen har fått problemer på det svært glatte føret, truffet fjellet og blitt kastet over autovernet.

— Det kunne ha blitt dramatisk, sier utrykningslederen.