— Vi har fått akkurat det vi hadde behov for, og ønsket, sier Start-treneren.

Start-laget dro til Vildbjerg torsdag, og har hatt tre treninger daglig under gode forhold i den lille, danske byen. Mandag ble treningsleieren avsluttet med en 1-0-seier mot Midtjylland i Ikast.

Zlatko Tripic var i mange dueller i kampen. Her ligger han nede etter et ublidt møte med Midtjyllands kaptein i førstomgang, Kristian Bak Nielsen. Foto: Håvard Karlsen

— Vi har trent mye, fått bygd lag, vi har hatt spillersamtaler med samtlige, og har bodd på et sted hvor det er kort vei til gode fasiliteter, vi har fått god mat. Det å avslutte mot Midtjylland, og se at vi fremstår med stor energi, løpskraft, og er hardtarbeidende Start-lag er herlig. Det er det som skal kjennetegne oss i 2015, sier Mjelde.Hans mannskap var gode gjennom nesten samtlige minutter mandag. Vertene, som er kjent som et kreativ og ballsikkert lag, fikk nesten ikke til noe som helst.

— De skapte knapt nok sjanser på oss. Resultatet i denne kampen var ikke viktig. Det jeg er desidert mest fornøyd med gjennom disse 90 minuttene, er innsatsen som legges ned, den positive tonen som er på banen, og den gode strukturen og adferden i det defensive spillet, sier Mjelde.

Hoff-scoring

Nettopp det har ikke vært godt nok de siste sesongene. Start slapp blant annet inn 60 baklengsmål i fjor.

— Det er ikke ofte alle har jobbet så hardt samtidig som mot Midtjylland. Dette var en fantastisk avslutning på oppholdet, sier Mjelde.

Han slet litt med å plukke ut noen som skilte seg ut veldig i oppgjøret.

Gudmundur Kristjansson var Start-kaptein i førsteomgangen mot Midtjylland. Her i en duell med Mikkel Duelund. Foto: Håvard Karlsen

— Alle var på samme frekvens, så det er et godt tegn. Da ser vi at vi har kvaliteter, sier Mjelde.Espen Hoff scoret kampens eneste mål mandag. Målet kom da han fikk en pasning fra Zlatko Tripic på det som var en god Start-kontring. Spissen var iskald, og satte ballen i nettet via stolpen.

— Det var godt å spille kamp igjen, og det var godt å score, sier Hoff, som spilte 45 minutter uten smerter.

— Det er jeg veldig glad for, sier Hoff.

Han likte det han fikk se av et hardtarbeidende lag mandag.

— Hvis vi klarer å ha den samme intensiteten i spillet vårt gjennom en hel sesong, blir det mange gode resultater, sier Hoff.

Godt prøvespill

En som også markerte seg positivt i treningskampen var den amerikanske prøvespilleren Alex DeJohn. Fædrelandvennen kåret han til banens beste spiller.

DeJohn spilte midtstopper de 45 første minuttene, og høyreback de 45 siste. 23-åringen klarte seg godt, spesielt i duellspillet, selv om han pådro seg et unødvendig gult kort etter en takling. Det blir trolig klart senere denne uka om amerikaneren blir Start-spiller eller ikke.

— Jeg fikk gode svar. Han og Bismark Acosta som midtstoppere i første omgang, løste ting på en meget god måte. De faller når de skal falle, de støter når de skal støte, de vinner dueller, og spiller klokt. Jeg er ekstremt godt fornøyd med backfireren, og jeg er ekstremt godt med det Alex har vist, sier Mjelde.

Starts neste treningskamp er mot danske Aalborg i Sørlandshallen lørdag kl. 19.00.