— Jeg mener at det er Nav sin feil å gi meg et slikt kort, sa 37-åringen da Fædrelandsvennen skrev om saken i fjor sommer.

Kortet hadde han fått i forbindelse med sosialstønad. Det skulle brukes til å betale for varer og tjenester. Kortet var et debetkort, og det var ingen andre enn Nav som satte inn penger på det.

I dommen fra Kristiansand tingrett kommer det fram at mannen i april i fjor oppdaget at han kunne fylle drivstoff på den ubetjente bensinstasjonen på Valand i Mandal - uten at kortet var sperret for kreditt.

— Jeg trodde ikke at det skulle bli noe verre enn at de hadde tatt kortet mitt, og at jeg fikk minus i banken, sa 37-åringen til Fædrelandsvennen.

Gjennom tre måneder fikk han ut han diesel og bensin for 656.000 kroner ved å trekke kortet 416 ganger. Flere ganger fylte han 2000 kroner drivstoff i tanker han hadde med seg i bilen. Hensikten var å selge det videre, og han annonserte på finn.no.

Hvem kjøperne var har 37-åringen ikke røpet, men til Fædrelandsvennen sa mannen at det ikke var noe problem å bli kvitt varene. Da boligen hans ble ransaket, ble det ikke funnet diesel eller bensin.

Mannen er dømt for grovt tyveri, og straffen er satt til i fengsel i sju måneder. Han har fått noe rabatt for tilståelsen. I tillegg er han dømt til å betale erstatning til Sparebanken 1 SR Bank og Nordea tilsvarende beløpet han fikk ut drivstoff for.

Nav Søgne forklarte Fædrelandsvennen at de ikke kjente til at slike kontantkort var misbrukt på liknende måte tidligere.

— Det er synd at det er skjedd, men jeg tenker at det er litt tilfeldig at det skjedde med vårt kort, uttalte leder Anette Ber i fjor.