Værgudene viste seg nemlig fra sin skiftende side og lot svalende regn vaske svetten av de mest padle og roiherdige, som Rolf Synnes, mannen med desidert best tid. For noen var ikke det nok. De valgte(?) i tillegg å velte med kanoen eller kajakken. Brødreparet Wilhelm og Bernhard Arntsen eksempelvis. De støpte kajakk fredag, prøvepadlet lørdag og deltok ¿ og gikk rundt i Fossen — søndag.

Den lille styrkeprøven er en flott miks der trimmere padler eller ror med andre hvis målsetting er noe mer ambisiøs. En av de mest ambisiøse er for øvrig Søndeledkapellanen Rolf Synnes. Rett nok er arrangementet Den lille styrkeprøven hans og Olav Fismens ¿barn¿, og kanskje det er derfor han ¿tar i¿ både foran og ikke minst under arrangementet.Ikke for høytidelig

¿Det fungerer godt med blandingen av dem som er opptatt av turen og dem som skjeler mer til tiden?

¿Ja, vi er fornøyde, jeg synes det var kjempegøy. Det skal jo ikke være for høytidelig. Bare jeg vinner!

Synnes ler høyt, og rett nok gir han uttrykk for å være både stiv og støl, men lattermuskulaturen er i alle fall ikke hemmet. Så godt humør får man bare ved å oppleve at ens ¿hjertebarn¿ blir en suksess i tillegg til at en vinner! Men han tilføyer: ¿dersom Jekke Liby hadde hatt bedre båt ville hun klart ha vært en skikkelig konkurrent. For hun padlet skikkelig bra!Færingen

¿Det deltok også en færing og ¿høvedsmannen¿ ombord hevda å ha blitt lovet vann under kjølen av kapellanen. Men det holdt ikke stikk?

¿Ja, du vet, jeg hadde så lyst til å ha en færing med. Tenk det, en skikkelig robåt. Og da snakka jeg nok litt romslig med ham og lovte mer enn jeg kunne holde. Men det gikk jo fint nesten alle steder, sier Synnes.

Om ikke båten bar alle steder for Inger Johanne Jensen og Ole Jacob Broch som sammen med sine to sønner la i vei med færingen nedover Gjerstadvassdraget, ble det i alle fall en annerledes tur.

¿Dere fikk vel anledning til å nyte naturen?

¿Vi har hatt mer enn nok med å holde takten, forklarer Inger Johanne da vi praier dem ved ankomst Stifoss. Der skal færingen tas på land for sammen kajakker og kanoer å bilfraktes noen hundre meter ned forbi kraftverksdammen. Kjøpt tilbake

¿Dessuten er naturen er like fin i skjæra, kommenterer Ole Jacob som er opptatt av at færingen får godt stell når den tas på land. Skule bare mangle for øvrig. Færingen, som han selv bygde engang på syttitallet, og som han hadde solgt for atskillige år siden, kom han plutselig over ved et tilfelle. Det ringte nemlig en kar som lurte på hva han kunne forlange for en færing han hadde tenkt å selge.

¿Jeg skjønte etter en stund at det var min føring og da kunne jeg ikke annet enn å kjøpe den tilbake, forklarer Ole Jacob, som sin ironiske kommentar til tross understreker at arrangementet er kjempeflott. At færingfamilien noe sent ankom et forlat målområde, med shantysyngende sønner i forstevnen, hører med til historien om færingens forsøk på å forsere knopptanggrensa.

Om kapellanen denne gang ikke hadde sitt på det tørre hva vannstanden angår, ble det mer enn nok vann for andre. Brødreparet Arntzen gikk rundt i sin langsmale nyskapning i Fossen, Svein og padlemakker, bror Asbjørn Fiskebekk, gjorde tilsvarende i Sundsfossen.Hvor var havkajakkene?

¿49 kanoer og kajakker pluss en færing, det er bra deltakelse det, Synnes. Men ikke en havkajakk var å se. Kanskje de ikke tåler ferskvann?

¿Akkurat det skuffa meg litt. Det var litt pussig, kanskje de trodde det var for mye konkurranse? Men det er jo en trimklasse også, så jeg skjønner ikke riktig dette. Men de kommer kanskje neste år, legger han til.

For de mange som deltok bød arrangementet både på vekslende vær, variert vannføring, diplomer og vandrepokaler (til de beste) og turproviant så det holdt. Både Kiwi på Søndeled og Stavelins eftf. Hadde nemlig sponset med boller og kaker. Det var rent så kajakkene var lastet til plimsollermerket med kalorier i det de la ut på Gjerstadvannet.Positive kommentarer

¿Er det noe du vil forandre til neste års ¿styrkeprøver¿?

¿Det får vi tenke litt på når vi etter hvert skal samle trådene etter dette arrangementet. Målet er selvsagt at enda flere blir med. Den lile styrkeprøven er nemlig en opplevelse, enten en vinner eller ikke, sier Rolf Synnes, og der har nok han sine ord i behold. For maken til positive kommentarer de kom med, alle dem som deltok,skal en lete lenge etter!Resultater:

Kajakk herrer:

1: Rolf Synnes 1,45,04. 2: Lars Lindstøl, 1,55,52. 3: Bjørn Olav Hansen, 1,56,35. 4: Gunnar Siqveland 2,05,48. 5: Martin Elvestad 2,16,01. Kajakk kvinner:

1: Jekke Liby, 1,51,55.Kano mixed double:

1: Camilla og Olav Fismen, 2,10,36. 2: Solveig og Henrik Fismen, 2,20,41. 3: Ingeborg Hemminghut m/ mann, 3,09,31. 4: Trine Ellingsen, Helge Dalen, 3,30,30. 5: Turid Myhren, Elif Myhren, 3,30,58. Kano herrer:

1: Osmund Ommundsen/Øystein Frøyna, 2,09,50. 2: Per og Øyvind Dosland, 2,18,35. 3: Svein Søhus, Rolf Søhus, 2,20,36. 4: Wilhelm og Bernhard Arntsen, 2,41,44. Kano familie:

1: Arne Helgesen, Angeir Skyllemyr, 2,37,41. 2: Konnestad og Liseth, 2,41,30. 3: Eva Nilsen, 2,52,48, 4: Andre Gjetmundsen Gryting, 3,12,00. 5: Pål, Eimund og Eline Arnesen 3,30,43. 5: Knut, Bjørn og Gjermund Skyttemyr, 3,30,43.