Torsdag lekte Norge med Sverige og vant 33-22 (17-11). Olsson Rosenberg var ikke nådig mot gamle lagvenninner og ble oppgjørets mestscorende med sju.Vi har fortsatt noe å gå på. Slik skal det også være. Vi har noen uker igjen før det blir alvor. Selv begynner jeg å bli litt utålmodig. EM kunne gjerne ha startet nå for meg, sier Olsson Rosenberg til NTB.

Hun byttet fra Sverige til Norge for å vinne noe med landslaget. Nå er hun del av noe som kan bli gullkantet i løpet av halvannen uke i Danmark i desember.

Slo tilTorsdag sto de to bak kampens perle i en flyger som Nyberg avsluttet med mål. Larvik-duoen løfter det norske laget på mange måter:

I Olsson Rosenberg har Norge endelig en stabil og skuddsterk venstrehendt bakspiller. Nyberg skyter mål på bestilling, snapper baller i eget forsvar og har rushpasninger i ultraklassen.

Innhentede spillere er ikke noe nytt i kvinnehåndball. Østerrike har basert hele sitt landslag på importer i en årrekke. I Ungarn har Bojana Radulovics vært en suksess etter sitt bytte av statsborgerskap.