213 centimeter høye og 150 kilo tunge Shaquille scoret 41 poeng og dominerte i siste periode da Lakers slo Indiana Pacers 116-111 i den sjette kampen i NBA-finalen. Lakers vant sammenlagt 4-2.— Jeg har ventet åtte sesonger på at dette skal skje, og endelig skjedde det, sa O'Neal. Han ble kåret til sesongens mest verdifulle spiller i NBA, og også til finaleseriens mest verdifulle spiller.Seieren var Lakers første triumf i NBA på 12 år, men det var også lagets 12. NBA-triumf totalt. 21-åring avgjorde

21 år gamle Kobe Bryant scoret de fire siste og avgjørende poengene i kampen. Bryant er av mange sett på som arvtakeren til legenden Michael Jordan, som la opp etter sitt sjette NBA-mesterskap for Chicago Bulls i 1998.- Vi måtte jobbe hardt, for det ble en tøff kamp. Men det er herlig å vinne tittelen, sa 21-åringen etter kampen. Bryant er den nest yngste spilleren som noen gang har vunnet en NBA-tittel. Magic Johnsen var kun 20 år da han vant sitt første mesterskap, også han for Lakers.Det ble en tøff og tett kamp, der det sto uavgjort 103-103 fem minutter før slutt, men der Lakers satte inn en sluttspurt gjestene ikke klarte å svare opp.Los Angeles Lakers var i finalen forrige gang i 1991, men tapte den gang. For Indiana Pacers var det første gang laget var i en NBA-finale.Fansen amok

Mens Shaq og Kobe og de andre Lakers-spillerne jublet, gikk fansen i LA amok utenfor Staples Center, hvor kampen ble spilt. Politibiler ble ødelagt og flere mindre branner påsatt. Kaoset var så komplett at polititet nektet de to lagene å dra fra arenaen.Først to timer etter kampslutt slapp lagene ut.