Men det norske håndballandslaget spilte ingen spesielt god kamp i angrep i første omgang, og hadde bare 9-8-ledelse til pause.Etter hvilen slo Norge tilbake, og Frankrike ble virkelig satt på plass.

Heidi Tjugum Mørk holdt målet rent i utrolige 28 minutter i en periode fra slutten av første omgang til langt ut i andre, og viste at finaleformen er intakt. Hun fikk svært god hjelp av det norske forsvaret, som var i en klasse for seg.

Jeg hadde studert Frankrike på video, og skuddene kom akkurat der jeg ville at de skulle komme. Jeg fikk også god hjelp av forsvaret, sa hun til NTB etter kampen.

PerfektHeidi Tjugum Mørk kan bli den avgjørende spilleren for Norge i søndagens finale mot enten Russland eller Danmark. Hun husker godt EM-finalen mot Danmark i Nederland i 1998. Da stoppet hun nesten alt som kom, og hun fikk mye av æren for gullet.

Det var min beste kamp noensinne på landslaget. Jeg kommer nok ikke til å sove så mye i natt, men jeg lover å være klar til kamp i morgen, fortsatte Tjugum Mørk.

Norge ledet hele 17-9 da det gjensto ti minutter av kampen, og hadde full kontroll over Frankrike, selv om motstanderen fikk noen flere mål mot slutten.

I dag fungerte forsvarsspillet perfekt. Nå er det bare deilig å vite at vi er i finalen, sa Breivik etter kampen.