Flere vinduer har blitt knust, og det har blant annet blitt stjålet airbager og navigasjonssystemer. Foto: Morten Boswarva
Torsdag morgen har det vært innbrudd i ni biler hos bilforretningen Bavaria. Foto: Morten Boswarva

KRISTIANSAND: Politiet ble varslet om innbruddet klokka 07.50.

Torsdag morgen har det vært innbrudd i ni biler hos bilforretningen Bavaria. Foto: Morten Boswarva

Innbruddet har skjedd ved forretningen Bavaria, som blant annet selger biler av merket BMW.Ifølge politiet har det blant annet blitt stjålet airbager fra bilene.

10 biler

Bilene skal ha fått store skader. Både side— og bakruter er knust, forteller Fædrelandsvennens frilansfotograf på stedet.

Politiet er på stedet og foretar undersøkelser.

— Dette er en svært lite hyggelig start på dagen. Da jeg kom kjørende trodde jeg først at vi hadde glemt å lukke igjen et vindu på en av bilene, sier Bjørn Heia, servicesjef ved Bavaria.

Han oppdaget raskt at vinduer på flere av bilene var knust, og har konstatert at det har vært innbrudd i ti biler ved forretningen.

— Både ratt, airbager og navigasjonssystemer har blitt stjålet. I tillegg har det blitt store skader, blant annet på skinnsetene. De har bare tråkket inn, sier Heia.

Utsatt for lignende innbrudd

For to år siden ble forretningen utsatt for en lignende hendelse.

— Da var det innbrudd i sju biler, med skader for rundt en million. Nå er det nok skader for over en million, sier servicesjefen og tilføyer:

Det var ikke et hyggelig syn som møtte servicecsjef Bjørn Heia torsdag morgen. - Her er det nok skader for over en million. Foto: Morten Boswarva

— Dette er nesten som et personlig angrep. Slik opplever både jeg og flere av kollegaene denne situasjonen.Forholdet er nå anmeldt, og nå starter opprydningsjobben på stedet.

— Vi må skaffe oss oversikt over deler vi trenger til bilene. Dette er veldig trist. Noen av bilene er allerede solgt, sier Heia.

Krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet.

Ingen mistenkte

— Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser, men jeg ønsker ikke kommentere mer rundt det, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Ranesund politistasjon.

— Vi er svært interessert i tips på bevegelser i området. Ut fra bilder vi har sett fra overvåkningskameraer, har innbruddene mest sannsynlig skjedd mellom klokka 01.00 og 01.30, sier Nesland.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

— Det har vært flere lignende innbrudd på Østlandet denne uka, men det er for tidlig å si om de har noen sammenheng med det som har skjedd i Sørlandsparken.