KRISTIANSAND: Det er Forum mot islamisering (FOMI) avdeling Agder som er arrangør, og fungerende avdelingsleder er Arne Tumyr.

— Hvorfor arrangerer dere dette møtet?

— Det er i opplysningens tjeneste, vi mener vi har noe å bidra med med å sette søkelyset på islam. Vi mener at vi har helt sentrale opplysninger på islams negative virkninger på rettsstaten, demokratiet og de vestlige verdier. Islams negative sider er i alt for liten grad blitt belyst her i landet, sier Tumyr, som tror de som møter fram vil få en ganske " sjokkartet opplevelse".

Dømt for rasisme

Tumyr bruker altså Jarle Synnevåg som foredragsholder på møtet i Byhallen. Synnevåg har arbeidet i Forsvaret i ca 25 år (Sjøforsvaret og Forsvarets forskningsinstitutt), var involvert i en rekke av Forsvarets anskaffelsesprosjekter på 80 og 90-tallet og har vært prosjektleder for en rekke FFI-prosjekter.

Han har også representert Norge i diverse arbeidsgrupper i NATO og ledet multinasjonale prøver med sensor- og våpensystemer i NATO-regi. Han har også vært president i den norske avdelingen av AOC (Association of Old Crows) som er en amerikansk organisasjon som arbeider for økt forståelse for betydningen av elektronisk krigføring. Han er også den første og hittil eneste i Norge med doktorgrad innen dette fagområdet.

Men i 2002 ble han ilagt en bot på 10.000 kroner for rasistiske innlegg på en rekke nettbaserte debattsteder. I løpet av tre måneder skal han ha postet 2016 meldinger og artikler. I flere av dem henviste han til sin daværende arbeidsplass på Kjeller og innleggene handlet for en stor del om islam.

Han skrev blant annet:

«Norske kvinner som gifter seg med menn med muslimsk bakgrunn har bedt om hvert slag og spark de måtte få. Koranen gir muslimske menn en soleklar rett til å mishandle sine koner»

Foredraget har overskriften "Mine anklager mot islam" og omhandler islams historiske forbrytelser, konflikter mellom islam og menneskerettighetene og den islamske trussel i dag, går det fram av en pressemelding.

Åpner for debatt

— Hvorfor Synnevåg?

— Fordi det knapt er noen som har studert islam som godt som han, han har holdt på med dette i mer enn 10 år.

— Hva tror du rasist-boten boten gjør med hans troverdighet?

— Den har ingenting med hans kunnskaper å gjøre. Troverdigheten må den enkelte vurdere som hører hans foredrag.

Synnevåg skal holde et foredrag på 40 minutter og deretter blir det åpent for debatt.

— Og da er muslimer og pro-islam-personer velkomne til å yte sitt bidrag til debatten, sier Tumyr.

— Dette temaet er svært brennbart for tiden. Kan dette være med å kaste bensin på bålet og at møtet kan utarte seg til voldeligheter?

— Vi har løpende kontakt politiet. Vi regner med det skal bli et kurant møte, men vi kan ikke kan utelukke at elementer som ikke ønsker at vi skal få avviklet dette på en demokratisk måte, vil kunne lage problemer. Så politiet og vi er oppmerksome på dette, men vi har Ingen avtale om at politiet skal være til stede, sier Tumyr.

Arrangmentet skjer onsdag 27. september.