KRISTIANSAND: Den 31 år gamle asylsøkeren fortalte om planene sine under et møte med Flyktningehelsetjenesten i Kristiansand 9. februar i år. Tilstede var 31-åringen og en psykiatrisk sykepleier.

Ifølge sykepleieren fortalte 31-åringen at han hadde hatt med seg kniv under sitt siste møte med UDI, og at han hadde tenkt å drepe en eller flere av saksbehandlerne der. Siden ingen saksbehandlere var til stede, gjennomførte han ikke planene.

31-åringen har forklart til retten at sykepleieren misforstod hva han sa, dels på grunn av språkproblemer. Retten festet ikke lit til mannens forklaring, og finner det bevist at 31-åringen uttalte seg slik sykepleieren har forklart.

Kristiansand tingrett har likevel kommet til at 31-åringen skal frifinnes. Ifølge dommen gjaldt truslene et fortidig forhold, og de ble ikke fremsatt på en måte som var egnet til å oppfattes som om 31-åringen aktet å gjenta handlingen.

Sykepleieren har forklart at den tiltalte var fortvilet under møtet, men likevel rolig. Retten mener derfor at uttalelsene ikke var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, slik straffeloven krever.