... denne bilen, som mandag formiddag ble brukt i steinleggernes arbeid på Bråvann. Nå er lasteplanet blått. Bak bilen er en av steinleggerne i gang med arbeid. Foto: Mads Ommundsen

KRISTIANSAND: Steinleggerne var mandag formiddag i full gang med å legge stein i oppkjørselen til to hus i området rundt Bråvann. Da fvn.no tok seg en tur opp til Bråvann, observerte vi de mye omtalte steinleggerne i aksjon med å legge sement. I alt var cirka åtte stykker i arbeid, fordelt ved de to husene.

Dette til tross for at politiet tidligere har advart folk mot å kjøpe tjenester av steinleggerne .

— Jeg hadde ikke fått med meg alt oppstyret rundt steinleggerne når jeg ansatte de, men jeg er fornøyd med jobben de har gjort så langt, sier den kvinnelige eieren av et av husene.

Kvinnen ønsker å forbli anonym.

Skrev ned nummer

Det eneste ubehaget hun er opplevd, stammer fra naboene.

— Politiet kom på utsiden her mens jeg var hjemme. Da hadde en av naboene mest sannsynlig trodd at noen har prøvd å bryte seg inn hos med, men det var jo ikke tilfelle. Det var sikkert gjort i beste hensikt, forteller hun.

Hun kan opplyse om at politiet skrev ned en del nummer og opplysninger om steinleggerne, men forsvant når hun kom ut.

— Jeg vet ikke helt hva det dreide seg om. De forsvant så fort, sier hun.

— Hadde du ansatt de dersom du var klar over hvordan de har oppført seg andre plasser?

— Jeg vet ikke, jeg. Det blir bare spekulasjoner, uansett har jeg ansatt de til en jobb og jeg er fornøyd så langt, forteller hun.

Nye jobber i vente

Nå vurderer flere naboer i nabolaget å ansette steinleggerne.

— Jeg snakka med den ene naboen tidligere i dag, og hun vurderte å ansette dem hun også. Hun ville bare se hvordan det ble seende ut hos meg når de var ferdige, forteller kvinnen.

I debattforumet til fvn.no strømmer det stadig inn tips om hvor steinleggerne befinner seg, og hva de foretar seg.

Her et par utdrag fra debattforumet:

- Turneen fortsetter: Våre steinleggende venner har nå kommet til Vågsbygd, nærmere bestemt Kjos Hageby, hvor de kjører rundt og falbyr sine tjenester. Så nå er det bare å slå til dersom man ønsker å få stein lagt dyrt og dårlig, skriver Edgar Lorvik.

- På Bråvann: Nå er de i gang på Bråvann i Vågsbygd. Jeg ble for en time siden tilbudt legging av stein utenfor huset hvor jeg bor, av et engelsk arbeidslag på 4 personer. Jeg takket selvfølgelig nei. Nå er de i gang med en jobb borte i nabolaget her, skriver Bjørn-Arve Berg.

Småtyveri

Noen av de britiske steinleggerne bor på Roligheden camping. Der holdt noen av dem til også sist gang de var i distriktet.

— Sist de var her var det en del problemer som gikk på generell oppførsel, forsøpling og småtyverier, sier Jan Petter Albert, som er ansatt på campingplassen.

— Hvorfor slipper de inn igjen da?

— Det er ikke de samme menneskene som er her nå.

— Men de tilhører samme gruppe?

— De er i hvert fall fra England, og holder på med samme virksomhet. Vi forhåndsdømmer ingen, og de som er her nå har oppført seg fint, forteller han.

Holder til på Rosegården teaterhus Det er ikke bare på Roligheden camping steinleggerne har slått seg til.

— De har flyttet inn på parkeringsplassen hos oss. Vi har hatt de her tidligere også, men denne gangen har de tatt med seg campingvogner og det hele, sier Thomas Gjestland, daglig leder ved Rosegården teaterhus.

Han husker godt hvordan det var sist steinleggerne var der.

— Etter at de forsvant i en hast sist, hadde vi en stor jobb med å rydde opp i alt søppelet som de etterlot seg. Nå håper jeg Kristiansand kommune får de fjernet ganske raskt, sier Gjestland.

PS! Fvn.no forsøkte å snakke med steinleggerne på Bråvann, men de ønsket ikke å prate med avisen.